Actualizado el 23/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Startups coreanes trien Barcelona com la millor ciutat innovadora

Startups coreanes trien Barcelona com la millor ciutat innovadora

Escrito por Redacción TNI el 29/03/2022 a las 10:31:15
812

Aquest projecte de banc de proves (o Prova de Concepte-PoC) ha estat dut a terme per l'Associació de Comerç Internacional de Corea (KITA) i l'Agència de Negocis de Seül (SBA); dues organitzacions que secunden i promouen el desenvolupament d'empreses emergents de Seül (Corea del Sud). Una vegada finalitzat aquest projecte, totes dues entitats tenen previst expandir aquestes tecnologies per tota Europa, inclosa Espanya. Aquesta és la segona edició després de l'èxit obtingut al juny l’any passat, en el centre comercial Glòries de Barcelona, on van participar cinc startups recolzades per l'empresa OASTA Consulting. En aquesta segona edició, participen set startups coreanes: quatre s'instal·len a Casa Batlló (Dtonic, Gaudio Lab, Mopic i Razen)  fins a finals d’abril i, altres 3, a L’illa Diagonal (12CM, Ehan Creative i WE-*AR), fins a finals de març.

 

Unes 130 startups s’han presentat al projecte de banc de proves de l’edició d’enguany per participar a la Casa Batlló i a L’illa Diagonal. El projecte consisteix en adaptar les solucions tecnològiques que presenten les empreses emergents a necessitats concretes dels espais emblemàtics de Barcelona. Així, després d’un procés de col·laboració per consensuar les solucions i els continguts, les tecnologies estan obertes al públic i algunes es poden visitar de manera gratuïta.

 

Pantalles 3D sense ullerestòtem informatiu inclusiu adaptat a persones amb diversitat funcional, un àudio immersiu per explicar la història de la façana de Casa Batlló i una solució d’etiquetes electròniques són les tecnologies que es poden trobar a l’edifici de Gaudí. A L’illa Diagonal s’ha pogut veure una app per a nens per caçar personatges animats, un segell digital i  uns filtres de realitat augmentada d’Instagram.

  

 

Un cop finalitzat el banc de probes, el projecte contempla que las startups puguin seguir col·laborant amb les dues entitats.

 

Barcelona, trampolí d'innovació per a Europa

Dong-ho Sung, cap de la divisió de startups de l’SBA, ha explicat: “Crec que el projecte Prova de Concepte és una gran oportunitat per a mostrar de manera efectiva les excel·lents tecnologies que posseeixen les noves empreses coreanes en el mercat global. Començant des de Barcelona, no escatimarem esforços per a promoure el desenvolupament de noves empreses, perquè es donin a conèixer a Europa pròximament”.

 

Phil-Jae Park, director de l'equip d'Innovació i Creixement de KITA, ha destacat: "Com a institució amb àmplia experiència internacional en PoC donarem suport a l'expansió global de les noves empreses coreanes, mitjançant la internacionalització de la xarxa de socis corporatius i les instal·lacions emblemàtiques a l'estranger".

 





Noticias Relacionadas:


Samsung desmiente
Baile de cifras