Actualizado el 23/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Parlem s'uneix amb Itscool per incentivar les professions TIC a les escoles catalanes

Parlem s'uneix amb Itscool per incentivar les professions TIC a les escoles catalanes

Escrito por Redacción TNI el 01/06/2021 a las 12:58:33
1212

Barcelona, 27 de maig de 2021. – Només un 6% dels alumnes de Batxillerat trien una enginyeria TIC a Catalunya, i d'aquests, tan sols 1 de cada 5 és una noia (*). Aquestes xifres, que són igualment baixes en l’àmbit de la Formació Professional, posen de manifest una realitat laboral al país: la manca de professionals tecnològics qualificats per assumir l’alta demanda empresarial, que es troba en constant creixement. Per aquest motiu, Parlem Telecom s’uneix a l'Associació Educativa ITScool per participar al seu programa Stem4Teachers, en el qual diversos professionals STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) ofereixen eines educatives innovadores al professorat de Primària i Secundària de les escoles catalanes per tal que fomentin aquests estudis entre l’alumnat. La iniciativa, que va néixer el 2019 amb la implicació d'Oracle, també vol fer front a la bretxa de gènere que afecta el sector tecnològic, ja que només el 7,9% dels professionals TIC de Catalunya són dones. Per aquest motiu, es posarà especial èmfasi en despertar l'interès de les nenes en aquestes matèries.

 

En concret, l’operadora de telecomunicacions col·labora en un dels tallers TIC de formació per a docents que du a terme Stem4Teachers juntament amb Oracle. L'objectiu del qual és capacitar el professorat per tal que pugui comprendre el funcionament i les possibilitats de les plaques de circuits Micro:bit, que poden ajudar els estudiants a desenvolupar coneixements bàsics de robòtica i programació computacional. Parlem Telecom s'ha compromès a finançar part de la formació i del material tecnològic que requereixen les escoles que formin part del programa entre juliol i desembre del 2021. Des d’ITScool i des de la companyia catalana es considera que l’atractiu d’aquesta metodologia interactiva pot ajudar a fomentar les vocacions TIC entre l’alumnat català en un sector que garanteix ocupabilitat, transversalitat i flexibilitat.

 

En els últims mesos, Parlem Telecom ha finançat i participat en altres iniciatives de divulgació per animar les noies a què estudiïn carreres tecnològiques i científiques a Catalunya, com són l’STEM Women Congress Barcelona 2020 o el projecte 100tífiques 2021. En aquest sentit, l’operadora de telecomunicacions catalana ha incrementat notòriament el seu número de treballadores en l’últim any i les dones ja representen prop del 40% d’un equip de 49 persones.

 

(*) Les dades estadístiques que apareixen en aquesta nota provenen de diverses fonts recollides per ITScool, entre les quals trobem el Baròmetre CTecno 2020, l’Informe Adecco sobre perfils deficitaris i escassetat de talent a Espanya o el sistema d’informació UNEIX, que recull dades de l’Administració pública catalana competent en matèria d’universitats i recerca i de les universitats públiques i privades del país.