Actualizado el 16/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Jornada STEAM a Mataró el 3 de maig

Jornada STEAM a Mataró el 3 de maig

Escrito por Agencias Externas el 23/04/2019 a las 17:23:54
908

El divendres 3 de Maig de 16.00 a 20.00 al TecnoCampus de Mataró (universitat Pompeu Fabra) es celebra una nova edició de la InstallParty. Es tracta d’un esdeveniment d’accés lliure i gratuït de foment STEAM (Science, Technology, Engineering, Art & Mathematics) a nivell de Catalunya adreçat a joves de 15 a 18 anys (4art ESO, Batxillerats i Cicles Formatius) i als respectius centres. La InstallParty es una iniciativa de TecnoCampus dins el projecte XNERGIC d’aquesta institució.


La Install Party té lloc al centre de congressos de la Universitat i és de lliure accés per a tots els públics: estudiants, pares i professors. Els estudiants que encara no estan fent projecte es podran inspirar i trobar idees i propostes si volen fer un treball tecnològic o bé artístic de base tecnològica (tallers de robòtica, automatització, mecànica, drones, efectes especials i videojocs).


Els estudiants que han fet el projecte enguany (TR o treball final de CFGS o CFGM) o el tenen gairebé enllestit poden exposar-lo a l’espai que l’organització facilita i així participar en el concurs. En el concurs de projectes es reconeix els treballs més destacats dins l’àmbit STEAM, és dir de component tecnològica /creativa. A l’adreça www.xnergic.org es pot fer la inscripció per tots aquells que vulguin participar exposant el seu treball i els centres respectius de procedència.


La install Party s’inspira en les LanParty i Install Fest populars als Estats Units a partir dels 90’s com llocs per compartir coneixement, provar coses noves, fer coneixences, fer demos i cercar inspiració. En el cas de TecnoCampus es dona una orientació STEAM per joves orientats a fer el seu Treball de Recerca o de final de Grau CFGS o CFGM, on poden inspirar-se, exposar, aprendre i connectar entre ells. I pels respectius centres per ajudar-los a valorar els treballs i proposar nous treballs tecnològics.


Al llarg de la jornada hi ha tallers, exposició de treballs i exposició d’empreses o entitats vinculades al STEAM. També es celebra una jornada d’e-Sports a l’auditori del TecnoCampus amb els jocs més populars del moment.