Actualizado el 16/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. El Govern impulsarà el .cat com a domini propi oficial de Catalunya

El Govern impulsarà el .cat com a domini propi oficial de Catalunya

Escrito por Redacción TNI el 09/10/2018 a las 17:55:42
1131

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i representants de la Fundació puntCAT s’han reunit avui amb el president de la Generalitat, Quim Torra, per traslladar-li la voluntat d’impulsar el .cat com a domini oficial propi de Catalunya.

 

El conseller Jordi Puigneró ha anunciat que el Govern aprovarà en les properes setmanes un acord per oficialitzar l’adopció del domini .cat per part de les administracions catalanes com a domini propi. “Igual que tenim una llengua pròpia, a Internet hem de disposar d’un domini reconegut oficialment pel Govern i que sigui el domini d’ús en aquells àmbits en què el Govern hi té responsabilitat”, ha assegurat. “L’objectiu principal és que el domini .cat sigui el domini propi de Catalunya a totes les administracions”.

 

Per al conseller, “el .cat és una estructura digital d’estat que en aquests anys ens ha permès projectar la llengua, la cultura i la comunitat catalana a Internet”.

 

El president de la Fundació puntCAT, Carles Salvadó, ha expressat la seva satisfacció per aquesta iniciativa que “formalitzarà el que el poble i la ciutadania ha fet, que és utilitzar el domini .cat majoritàriament en més de 107.000 dominis, que són els que tenim avui dia”.

 

Salvadó ha recordat que el .cat és un domini únic i pioner, ja que és el primer que defineix una comunitat lingüística i cultural. “Per a nosaltres és rellevant que el Govern assumeixi com a propi el domini .cat perquè d’alguna manera reconeix un fet cabdal i és que el domini .cat ha passat a formar part del patrimoni de la ciutadania catalana”, ha assegurat.

 

La Fundació puntCAT gestiona aquest domini, des del setembre de 2005, quan va ser aprovat per l’ICANN, l’entitat que regula a escala mundial els dominis d’Internet.

 

En tretze anys d’existència, compta amb més de cent mil dominis registrats i s’ha consolidat com a domini d’èxit nacional i internacional, tecnològicament capdavanter, i líder en seguretat i en qualitat.