Actualizado el 16/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. El Govern anuncia una línia d'ajuts per empreses TIC liderades per dones

El Govern anuncia una línia d'ajuts per empreses TIC liderades per dones

Escrito por Agencias Externas el 17/03/2020 a las 22:54:39
1060

La Generalitat de Catalunya obrirà una línia d’ajuts dedicats a impulsar empreses de base tecnològica que hagin estat fundades i liderades per dones. Així ho ha anunciat avui el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, durant la jornada ‘Dona TIC’ organitzada en el marc de la setmana del 8 de març.


Es vol ajudar aquestes empreses per tal d’impulsar l’emprenedoria digital femenina i per tant, la presència efectiva de les dones en un àmbit clau i de futur com és avui el sector TIC a Catalunya.


Pel conseller Puigneró, “durant els últims 100 anys, les dones han aconseguit trencar barreres en molts àmbits”. “Malgrat això”, ha afegit, “si les dones queden fora avui del sector TIC, poden quedar fora del futur, ja que avui el sector tecnològic és un sector d’oportunitats”.


Les tecnologies digitals avançades determinaran la manera com vivim i com treballem. I en el disseny d’aquest futur, la dona no en pot quedar al marge”, ha explicat.


Nou Pla ‘Dona TIC’


La línia d’ajuts de 500.000 euros forma part del nou ‘Pla Dona TIC’ presentat avui per la directora de Societat Digital, Joana Barbany, en el marc dels actes de la setmana del 8 de març.  Un pla que el Govern aprovarà en les properes setmanes amb la voluntat d’augmentar la presència i el lideratge de les dones en l’àmbit digital.


El pla s’estructura en quatre eixos estratègics per aconseguir:

 

 

  1. Inspirar i fer les TIC atractives per a les nenes: amb accions destinades a despertar i inspirar vocacions tecnològiques i l’esperit emprenedor entre les noies des de ben petites.
  2. Apoderar i promoure l’accés de les dones a les TIC i fomentar-ne l’emprenedoria.
  3. Canviar la ràtio actual de dones a l’àmbit tecnològic. Es crearà un observatori de dades que posi de relleu l’estat actual i l’avenç progressiu de la participació de la dona en el sector TIC, vetllant per la qualitat d’aquestes dades i la seva actualització periòdica.

 

La jornada, amb prop de 200 assistents, ha comptat amb la presència d’Anna Gener, presidenta i CEO de Savills Aguirre Newman Barcelona, i de Lluís Soldevila, expert en motivació i lideratge digital.