Actualizado el 23/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Barcelona entre els principals destins de les startups franceses

Barcelona entre els principals destins de les startups franceses

Escrito por Agencias Externas el 11/01/2022 a las 18:50:48
914

Espanya és, des de fa uns anys, un destí molt atractiu i acollidor per a les startups. Segons l’informe Startup Ecosystem Overview, Barcelona i Madrid són dues de les ciutats que apareixen en els rànquings dels hubs més importants d’Europa.


La presència d’empreses no espanyoles al nostre país ha fet que algunes acabin tenint una fort incidència fins al punt d’aparèixer en els rànquings d’empreses que més facturen, com és el cas de les empreses franceses Carrefour, Auchan, Decathlon, Peugeot, Citroen o Michelin. Segons el INE, a Espanya  les filials franceses són les que han generat majors xifres de negoci, com va passar el 2018 juntament amb Alemanya o Estats Units.


Les raons per les quals Barcelona és un dels destins predilectes per a moltes empreses, a més del talent, són la qualitat de vida de la ciutat, la presència d’un gran número d’espais coworking o el potencial tecnològic. Per altra banda, existeixen també raons econòmiques que impulsen a les startups a arrancar el seu projecte al sud d’Europa.


4 casos de l’èxit d’empreses franceses que s’estableixen a Barcelona


Des de TBS de Barcelona, destaquen les següents empreses que s’han instal·lat a la ciutat amb l’objectiu d’aprofitar el talent i el potencial tecnològic i empresarial de la ciutat comtal.

 

  • Papernest. Fundada l’any 2015, la startup francesa es va establir a Barcelona el 2018 fruit de la voluntat de l’empresa de fer una expansió internacional. El principal servei de Papernest és la gestió de contractes i tràmits. Es tracta d’un servei finançat totalment per proveïdors i, des que va néixer, no ha deixat de créixer. Actualment, també te seu a altres països com el Regne Unit o Colòmbia.
  • MeetDeal. També fruit d’una intenció d’expandir-se internacionalment, MeetDeal va obrir la seva seu a Barcelona l’any 2020, tres anys després del seu naixement. L’empresa es dedica a ajudar a les marques d’automòbils a aconseguir millors resultats mitjançant l‘acompanyament i la guia durant tot el procés.
  • Popcarte. Aquesta empresa té una mica més de trajectòria: va començar el 2005 i va néixer pel disseny d’invitacions i cartes d’esdeveniments com ara bodes, aniversaris o naixements. L’empresa ha treballat per grans marques com ara Givenchy o Coca Cola i tenen una oficina a Barcelona.
  • Hellomybot.io: Fundada l’any 2018,ehellomybot.io es va instal·lar un temps després a Barcelona. Es tracta d’una plataforma omnicanal que serveix per gestionar els agents conconversacionals, afegint-los a tots en una única plataforma. D’aquesta manera, es permet el contacte ràpid i eficaç amb el consumidor final.


Totes aquestes empreses han contractat a alumnes de TBS com a becaris o han participat en esdeveniments de recruitment amb nosaltres”, destaca Guillaume Rostand, el president de French Tech Barcelona.


La presència del talent i de les escoles d’alt nivell, com la TBS de Barcelona, és també un clar al·licient per situar una empresa a la capital catalana. Barcelona compta amb un gran nombre d’escoles de negoci de prestigi, així com també compta amb escoles internacionals o ecosistemes tecnològics i d’innovació.