Actualizado el 18/06/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
 1. Portada
 2. >
 3. TecnonewsCat
 4. >
 5. Un total de 85 candidatures opten a la sisena edició dels Premis DonaTIC

Un total de 85 candidatures opten a la sisena edició dels Premis DonaTIC

Escrito por Redacción TNI el 01/09/2020 a las 09:15:23
1037

Un total de 85 candidatures optaran a la sisena edició dels Premis DonaTIC del Departament de Polítiques Digitals, uns guardons que s’han consolidat com a referent en el reconeixement i la divulgació del paper i el talent de les dones en l’àmbit tecnològic.

 

La directora general de Societat Digital, Joana Barbany, s’ha mostrat satisfeta perquè “tenint en compte la situació actual, en els dos mesos que ha estat oberta la convocatòria hem rebut més de vuitanta candidatures, una xifra que confirma el talent tecnològic femení que hi ha a Catalunya i que des del Departament de Polítiques Digitals volem ajudar a visibilitzar i fer créixer”.

 

Els premis DonaTIC 2020 tenen vuit categories que són excloents (cada candidata només pot ser-ho d’una categoria) i que s’agrupen en tres àmbits: professional; acadèmic i de revelació, i de divulgació i iniciatives referents.

 

Les 85 candidatures presentades de l’edició d’enguany s’han distribuït de la següent manera:

 

 • Emprenedora (fundadora o cofundadora d’una empresa en actiu del sector de les TIC): 18 candidatures
 • Empresària (ha d'haver consolidat una empresa que es dedica a l'àmbit de les TIC): 3 candidatures
 • Professional (ha de treballar per a una empresa o organització o ser “freelance” dedicada a l’àmbit de les TIC i ha d’estar en possessió d’una titulació universitària TIC): 8 candidatures
 • Acadèmica/Investigadora (s’ha de dedicar a la formació i/o recerca en l’àmbit de les TIC i ha d’estar en possessió d’una titulació universitària TIC): 11 candidatures
 • Divulgadora (ha de treballar en l’àmbit de la comunicació vinculada a les TIC): 10 candidatures
 • Revelació (ha d’haver tingut un paper rellevant i destacable en l’àmbit de les TIC tot i tenir una trajectòria curta): 9 candidatures
 • Estudiant TIC:

         Universitària:  10 candidatures

         Estudiant de cicle formatiu de FP de l’àmbit TIC: 5 candidatures

 • Iniciatives referents (que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que posi en valor el paper de la dona en l’àmbit de les TIC)

         Empresarial:  candidatures

         Entitat, centre formatiu o institució: 8 candidatures


Les candidatures presentades les avaluarà un jurat integrat per professionals del sector tecnològic de reconegut prestigi, tant del món acadèmic, com empresarial, institucional i associatiu.

 

Com a novetat, aquest any el jurat comptarà amb un comitè tècnic i un comitè d’honor, amb funcions diferents. El comitè tècnic valorarà les candidatures i en triarà sis semifinalistes per a cadascuna de les categories, i el comitè d’honor seleccionarà les tres candidatures finalistes i la guanyadora de cada categoria.  

 

El lliurament dels guardons dels Premis DonaTIC 2020 es farà coincidint amb el Dia d’Ada Lovelace, el 13 d’octubre, en reconeixement a la que fou la primera programadora de la història.