Actualizado el 01/05/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Terrassa acollirà el 22 i 23 de novembre l'inVideogames Summit

Terrassa acollirà el 22 i 23 de novembre l'inVideogames Summit

Escrito por Redacción TNI el 21/11/2023 a las 18:45:29
766

En un món en constant evolució, la tecnologia s'ha convertit en el motor de la transformació en àmbits crucials com l'educació, la formació i la salut mental. La convergència de dues potents forces, els videojocs i les realitats esteses (XR), està revolucionant la manera com aprenem i cuidem de la nostra salut.

En aquesta era de canvis accelerats, l'empresa Delaguila, la Cambra de Comerç de Terrassa i l'Ajuntament de Terrassa, es complauen a presentar l'inVideogames Summit Terrassa, un esdeveniment internacional que té com a objectiu promoure l'ús i desenvolupament dels videojocs i les realitats esteses (realitat virtual, realitat augmentada i realitat mixta) en l'educació, la formació i la salut. Acompanyarem els participants en un viatge que revela com aquestes innovacions tecnològiques estan configurant el present i el futur d'aquestes àrees vitals, redefinint la manera com adquirim coneixements, habilitats i cuidem de la nostra salut en una societat cada vegada més digital.

 

Dos dies, dues perspectives clau.

L'inVideogames Summit Terrassa se celebrarà el 22 i 23 de novembre a les instal·lacions de la Cambra de Comerç de Terrassa, des de les 9:30 fins a les 18:30 hores. Cada dia estarà centrat en un tema fonamental:

 

  • 22 de novembre - educació. Explorarem com utilitzar els videojocs i les XR per motivar i facilitar l'aprenentatge en entorns educatius. Els assistents descobriran, per exemple, com utilitzar els videojocs per a l'educació i la consciència cívica, com utilitzar la realitat virtual per generar empatia i prevenir la violència entre els joves, o com utilitzar els videojocs i la realitat virtual com a mitjà per ajudar els nens a gestionar les seves emocions, entre altres.

 

  • 23 de novembre - salut mental. Ens submergirem en l'impacte dels videojocs i les XR en la salut mental. Els assistents descobriran, per exemple, com utilitzar els videojocs i la realitat virtual per promoure el benestar emocional de persones en les darreres etapes de la vida, de dones embarassades o de persones amb Alzheimer en estadis molt inicials.

 

El poder transformador dels videojocs i les realitats esteses (XR).

 

Els videojocs aplicats o serious games, és a dir, els videojocs dissenyats amb propòsits diferents de l'entreteniment, estan cada vegada més presents en àrees en les quals tradicionalment el joc no ha tingut cabuda, com l'educació, la formació o la salut. Frank del Águila, responsable de l'organització, és un ferm defensor de la capacitat transformadora dels videojocs aplicats "que permeten transformar comportaments i hàbits sense que el subjecte s'adoni, ja que ho fa jugant; els jocs ens permeten augmentar la motivació en els processos d'aprenentatge".

 

Oscar García Pañella, director Acadèmic d'Enti-Universitat de Barcelona i soci director de la consultora CookieBox, i ponent a l'esdeveniment, insisteix en el fet que "no cal banalitzar els videojocs, perquè són una eina molt positiva, molt potent i necessària, que aconsegueix que passin coses que d'una altra manera no aconseguiríem que passessin. A més, els videojocs ben dissenyats donen a la gent autonomia per prendre les seves pròpies decisions i control sobre l'experiència".

 

Arantzazu Herrador, psicòloga i cocreadora del projecte Entulugar, ens explica "que la realitat virtual és una gran eina per generar empatia. Aquesta tecnologia ens permet canviar el nostre sentit de presència d'una realitat a una altra i ajudar-nos a generar emoció. Aquestes característiques ens poden ajudar, per exemple, a prevenir les violències".

 

David Fernández, divulgador de videojocs i dissenyador sènior a Rovio (Angry Birds), ponent i facilitador del taller ¿A què juguen els nostres nens?, promou el poder educatiu transformador dels videojocs que"permeten connectar amb la infància, els records i els hobbies d'adults enriquint el seu coneixement en diverses àrees (art, matemàtiques, interacció social, història, arquitectura, literatura, música o cinema)".

 

Programa complet i inscripcions:  

 

https://summit.invideogames.org/ca/terrassa

 

Dirigit a:

 

  • Professionals de les àrees vinculades a l'educació, la formació i la salut mental.?
  • Gamers, desenvolupadors i experts en tecnologia interessats en l'aplicació dels videojocs i les realitats esteses (XR) per generar un impacte social positiu.
  • Estudiants universitaris o de cicles formatius amb interessos en videojocs, tecnologia, art, psicologia, educació i salut.
  • Pares i mares interessades a descobrir el poder transformador dels videojocs.

 

Sobre l'inVideogames Summit. 

 

És un projecte internacional finançat per la Unió Europea a través del programa Erasmus+.

https://summit.invideogames.org/
 

Aquest projecte és impulsat per dues organitzacions amb seu a TerrassaDelaguila i Agama Interactive, juntament amb una entitat de Lisboa anomenada Elemento.
 

El projecte consta d'altres activitats:

 

  • inVideogames Summit Training. Aquesta experiència formativa se centra en el disseny conceptual de videojocs amb aplicacions per millorar la salut mental. Es durà a terme del 24 al 27 de novembre a Montserrat, Barcelona, i congregarà 20 professionals multidisciplinaris de Barcelona i Portugal.

 

  • inVideogames Summit Lisboa. Lisboa serà la seu d'una nova edició d'aquest esdeveniment, que es durà a terme els dies 8 i 9 de gener de 2024. Aquesta edició replicarà l'esdeveniment original que se celebra a Terrassa.


Aquestes activitats formen part d'un projecte conjunt que busca promoure la innovació i la col·laboració en la indústria dels videojocs i les realitats esteses, especialment en el context de l'educació i la salut mental.