Actualizado el 16/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Telecos.cat descobreix oportunitats i serveis de valor per els enginyers

Telecos.cat descobreix oportunitats i serveis de valor per els enginyers

Escrito por Redacción TNI el 30/09/2021 a las 18:01:05
964

Un any més, l’Espai Francesca Bonnemaison (un marc simbòlic ja que va ser la primera seu a Barcelona de l’Escola de Telecomunicacions)  acollia la celebració de Sant Gabriel (patró de la professió), en una nova jornada organitzada per l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat), que es va retransmetre en directe per Internet (vídeo íntegre aquí).

 

Amb el títol d’“Impulsem-nos!”, la jornada servia per constatar que els professionals de l’ecosistema tecnològic estan cridats a ser el motor de la transformació digital accelerada arran de la pandèmia i per identificar oportunitats i serveis de valor que els poden ajudar a projectar-se professionalment.

 

Així, després de les paraules de benvinguda del president de Telecos.cat, Pedro Linares, arrencava el panell de ponències amb la presentació de Silvia Valle, directora de Fons Europeus i Sostenibilitat Territorial de Catalunya de Banc Sabadell, qui va explicar amb detall com els Fons NextGenerationsEU posen l’accent en la transformació digital i poden representar una gran oportunitat per a les empreses i entitats del sector tecnològic (descarregar presentació en PDF). A continuació Francesc González, director de l’AQPE i coordinador general de l’aliança ENGINET, explicava perquè la certificació professional per competències és cada cop més valorada per les empreses i com -gràcies als acords de reconeixement mutu establerts a nivell europeu- esdevé clau per a la mobilitat internacional dels enginyers i enginyeres (descarregar presentació en PDF).

 

El segon bloc de ponències se centrava en els serveis de valor que aporta Telecos.cat als seus membres. Així, el director del col·lectiu, Salvador Ramon, desgranava els avantatges de què gaudeixen els enginyers i enginyeres associats, i com aquests també poden contribuir-hi aportant els seus coneixements i expertesa (descarregar presentació en PDF). De la seva banda, la vicepresidenta de Telecos.cat i sòcia-directora general de la consultora Sayos-Carrera, Rosa Artisó, exposava com el programa Corporate Member pot ajudar les empreses a posicionar-se i guanyar competitivitat (descarregar presentació en PDF).

 

A continuació, la celebració de Sant Gabriel acollia el lliurament dels Premis Galileo i Copernicus Masters, el Concurs Europeu de Navegació per Satèl·lit i d’Observació comercial de la Terra, guardons que compten amb el recolzament de Telecos.cat. Antoni Paz, CEO de KIMbcn (Knowledge Innovation Market) i Daniel Marco, director general d'Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, eren els encarregats de desvetllar el nom dels guanyadors, acompanyats per Marta Serrabou, Key Account Manager a Alcatel-Lucent Enterprise, i per Toni Royo, director d’Oficina de Banc Sabadell. (més informació a https://kimglobal.com/ca/evento/galileo-masters/ i https://kimglobal.com/ca/evento/copernicus-masters/ ).

 

Per acabar, les paraules del coordinador de l’Àrea d’Innovació de la Diputació de Barcelona, Xavier Forcadell, servien per cloure la Jornada. En el seu discurs, Forcadell va voler incidir en l’estreta col·laboració de la corporació amb Telecos.cat i en els reptes que plegats poden afrontar.