Actualizado el 16/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. La I Olimpíada Nacional de Telecomunicacions

La I Olimpíada Nacional de Telecomunicacions

Escrito por Redacción TNI el 31/01/2023 a las 09:35:24
1307

L'Escola d'Enginyeria de la UAB, presenta la I Olimpíada Nacional de Telecomunicacions, organitzada pel col·legi d’enginyers de telecomunicació i l’agrupació d’Escoles d’Enginyeria a nivell estatal.

 

En què consisteix?

 

Es tracta d’una competició individual, dirigida a alumnes de batxillerat, i d’una competició per equips dirigida a alumnes d’ESO i cicles formatius en les que hauran de posar a treballar el seu enginy per abordar un repte real de la nostra societat.

 

Quin calendari tenim?

 

El més important és fer el primer pas: inscriure's abans del 5 de febrer a través del web www.olimpiadasteleco.com.

 

A partir d’aquí els equips de 2-5 persones + tutor/a proposen i treballen en un prototip basat en Arduino que mostri com les telecos ajuden a resoldre el repte de ciutats i comunitats sostenibles dels ODS (veure https://www.un.org/sustainabledevelopment/es/cities/). A banda, a final de febrer/principi de març (a concretar) els equips tindran una sessió de taller a la UAB sobre Arduino i ODS.

 

El dissabte 20 de maig hi haurà la fase de classificació regional amb els equips de tot Catalunya a la UAB. Aquesta consistirà en una presentació de 10 minuts mostrant el prototip desenvolupat davant d’un tribunal i explicant com contribueix a resoldre el repte plantejat amb l’ajuda de les telecomunicacions.

 

Els equips classificats accediran a la final nacional que es farà al juny.

 

La competició individual consistirà en una prova escrita i se celebrarà el mateix dia que la competició per equips, tant a nivell regional com nacional.

 

Quines categories hi ha?

 

·         Individual: alumnes 1r i 2n BATX

 

·         Equips 1: 3r i 4t ESO

 

·         Equips 2: CFGM i CFGS

 

Hi haurà premis?

 

·         Equips: Al centre guanyador 400€, un 1r premi equip de 400€, un 2n premi equip de 300€ i un 3r premi equip de 200€. A la fase final s'entregaran premis a la millor proposta tècnica, a la més original, a la més alineada amb l'ODS 11, i a la millor comunicació i exposició del treball.

 

·         Individual: 1r premi 300 €, 2n premi 200€, 3r premi 100€. A la fase final hi haurà tres premis més a les persones amb millor puntuació.

 





Noticias Relacionadas:


Los Telecos en toda Cataluña