Actualizado el 04/12/2023

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. La Fundació i2CAT i Cisco Systems per les holoconferències en 3D del futur

La Fundació i2CAT i Cisco Systems per les holoconferències en 3D del futur

Escrito por Redacción TNI el 02/03/2021 a las 18:29:56
847

La Fundació i2CAT col·labora amb Cisco amb l’objectiu de dur a terme la recerca i el desenvolupament necessaris per facilitar la transmissió i processament de vídeo volumètric al núvol i possibilitar així les holoconferències en 3D del futur. El projecte, que tindrà una duració d’un any, va començar el mes de gener i està liderat per l’àrea de recerca de Media Internet del centre català.

 

La solució proposada per i2CAT consisteix en la creació d’un component virtualitzat al núvol que ajudi en la transmissió i processament de vídeo volumètric (conegut en l’àmbit científic com a “núvols de punts”), el qual es convertirà en una peça facilitadora de les conferències immersives en 3D amb diversos usuaris. Gràcies a aquesta solució, les persones que participin en aquestes holoconferències 3D podran gaudir d’una experiència molt més real i immersiva, mentre que els sistemes que hi donen suport funcionaran amb menys càrrega d’informació i de manera més fluida.

 

Aquests beneficis, alhora, reduiran la necessitat de disposar de xarxes de comunicació i dispositius de consum potents, proporcionant així un estalvi de costos i maximitzant l’audiència a la qual es podrà arribar.

 

Amb aquesta innovadora solució, la Fundació i2CAT dona un pas endavant cap a la democratització de les holoconferències en 3D, les quals implicaran un canvi de paradigma important per a diversos sectors i impactaran en una gran varietat d’activitats diàries que actualment requereixen presentisme. L’educació, per exemple, serà un d’aquests sectors. Els possibles casos d’ús inclouen l’assistència de diversos grups i alumnes a una mateixa activitat o l’assistència a classe d’alumnes que no puguin desplaçar-se des dels seus domicilis. Les tecnologies immersives també tindran un fort impacte per al sector de la salut, facilitant la valoració i les cures dels pacients en remot, ampliant la capacitat diagnòstica i oferint més protecció al personal mèdic en situacions com l’actual, en què examinar pacients en persona implica un fort risc de contagi.

 

Cisco va valorar molt positivament la innovació en la proposta presentada per la Fundació i2CAT, així com l’experiència i excel·lència de la seva àrea de recerca en Media Internet, la qual ha estat al capdavant de projectes pioners en realitat virtual i immersiva de la convocatòria H2020 de la Comissió Europea com ara VRTogether o ImmersiaTV.

 

Cisco participa a través del seu Centre de Co-Innovació de Barcelona, un espai ubicat a Ca l’Alier on es fomenta la innovació per un món connectat més segur i sostenible a través de la definició, co- desenvolupament i creació de prototips al voltant de la transformació digital i la Internet de les Coses. El Centre jugarà un paper important en el seguiment i l’execució del projecte, sent el punt de contacte a Barcelona amb la multinacional nord-americana.