Actualizado el 26/03/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya organitza el congrés de Ciberseguretat

L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya organitza el congrés de Ciberseguretat

Escrito por Redacción TNI el 31/01/2023 a las 11:24:53
1197

El Barcelona CybersecurityCongress (BCC), és l'esdeveniment en ciberseguretat d'àmbit internacional que organitza l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya conjuntament amb Fira de Barcelona. El congrés, que celebra enguany la seva quarta edició, tindrà lloc del 31 de gener al 2 de febrer al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, a l'Hospitalet.
 
Amb el lema 'Thepath to security' (el camí cap a la Seguretat), els objectius principals de l'edició d'enguany són, novament, oferir respostes als reptes de la indústria, descobrir noves vies de col·laboració entre els diferents actors del sector i fomentar el creixement econòmic d’aquest àmbit. En aquesta línia, L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya presentarà, a més, en el marc del congrés internacional, informes indicadors de diferents qüestions que afecten el sector i l’àmbit de la ciberseguretat. 
 
El BCC compta amb un llarg programa de conferències amb empreses i professionals referents a nivell mundial i l'espai HackingVillage, el qual acollirà, d’una banda, les activitats de hacking ètic per fer visibles els riscos d'una societat cada cop més digitalitzada; i de l’altra, la jornada per a empreses i inversors el CyberInvestorDays. 
 
Una jornada per impulsar la innovació i la inversió a escala europea
Les empreses emergents, catalanes i europees, tindran l’oportunitat de donar visibilitat a les seves iniciatives i projectes innovadors i conversar amb inversors a través de la jornada CyberInvestorDays que organitza l’Agència de Cibreseguretat de Catalunya, amb la col·laboració de l’Instituto Nacional de Ciberseguridad (INCIBE) – organisme responsable de la seguretat cibernètica en l’àmbit estatal-, l'Organització Europea de Ciberseguretat (ECSO, en les seves sigles en anglès) i la Fundació Women4Cyber. 
 
Les dues millors iniciatives, seleccionades per un jurat professional, participaran a l'EuropeanCybersecuritySTARTupAward 2023, que organitza ECSO ien el Women4CyberSTARTupAward, que reconeix les empreses emergents fundades per dones o que tinguin, almenys, un 50% de dones com a empleades.
 
Entre l’amplia proposta de continguts que desplega el Congrés, s’abordaran temes que preocupen la ciutadania, les institucions i les empreses. És el cas de la intervenció dels responsables de la unitat de cibercrim del cos de Mossos d’Esquadra, la taula rodona de referents internacionals en l’àmbit de la ciberseguretat que aproparan els lideratges des de la perspectiva de gènere, les ponències sobre els riscos en la cadena de subministrament o la tertúlia entre els representants d’institucions de diferents regions d’Europa. Aquests continguts i tota la resta els podeu consultar a l’agenda del BCC. 
 
Accions destacades:
Dimarts 31 de gener
16h a 16:30h - Presentació informe dona ciber
 
Dimecres 1 de febrer
11h a 11:45h - Presentació llibre blanc sobre la Ciberseguretat i la Intel·ligència Artificial Centre of Innovation for Data Tech and Artificial Intelligence i Agència de Ciberseguretat
 
Dijous 2 de febrer
11:30h a 12:15h – Presentació de l’informe del sector de la Ciberseguretat elaborat per l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i Acció