Actualizado el 26/03/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Catalunya se suma a través del CESICAT, al mes europeu de la Ciberseguretat

Catalunya se suma a través del CESICAT, al mes europeu de la Ciberseguretat

Escrito por Agencias Externas el 23/10/2019 a las 08:25:10
1232

El Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) participa en les activitats del mes europeu de la Ciberseguretat amb la voluntat d'impulsar un conjunt d'accions i d'activitats adreçades a conscienciar la ciutadania sobre com fer front als riscos potencials de la xarxa i augmentar la protecció seguint els eixos marcats per l'European Cybersecurity Month (ECSM) de la Unió Europea.


El CESICAT, l'organisme encarregat de garantir la protecció, prevenció i governança en matèria de ciberseguretat de la Generalitat de Catalunya i el seu Govern, se suma al mes europeu que té com a objectiu sensibilitzar a més de proporcionar recursos als ciutadans i organitzacions per poder gaudir d'una societat digital més segura.


Sota el lema “La ciberseguretat és una responsabilitat compartida”, la campanya se centra en dos temes clau: els hàbits cibersaludables i les tecnologies emergents. Així, durant la primera quinzena del mes es farà difusió de les pràctiques més recomanables que haurien de formar part de la nostra rutina habitual en matèria de ciberseguretat, i, a partir del 15 d’octubre, es proposarà un recorregut pels aspectes sobre les noves tecnologies que cal conèixer per saber protegir els nous dispositius tecnològics que es puguin adquirir.


El CESICAT vol generar debat sota el fil conductor de la importància de tenir uns hàbits cibersaludables i responsables dins de l'ecosistema digital, ja que la ciberseguretat és cosa de tots. Des del Programa Internet Segura se’n fa difusió a través de la campanya Practica els hàbits cibersaludables que durant aquest mes repassarà el cinc eixos principals: contrasenyes segures, connexions protegides, frau digital, civisme digital i dispositius al dia.


El taller de ciberseguretat “Salva Vilabot d’un ciberatac!” és la proposta adreçada a un públic familiar perquè els infants coneguin els riscos de la xarxa i aprenguin a combatre’ls mitjançant un videojoc. Amb l’ajuda d’uns robots, els participants aprendran a protegir la seva privacitat, a aplicar bones pràctiques de civisme digital i a fer servir eines preventives. Aquesta activitat tindrà lloc el 19 d’octubre a la plaça Salvador Espriu de Girona que acollirà la Catosfera Nins, una jornada amb tallers gratuïts sobre Internet i noves tecnologies.


Congrés de Ciberseguretat


Un dels actes destacats a Catalunya que s’emmarca en el mes europeu de la Ciberseguretat és la celebració del Barcelona Cybersecurity Congress els dies 29, 30 i 31 d'octubre. El CESICAT coorganitza aquest esdeveniment conjuntament amb Fira de Barcelona. En el marc del congrés, es fa la cinquena Conferència sobre Ciberseguretat en eSalut que tindrà lloc el 30 d’octubre, de la mà de l'Agència de Ciberseguretat de la Unió Europea (ENISA).