Actualizado el 11/06/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Enginyeries de la UPF donarà 28 Beques Talent per al curs 19/20

Enginyeries de la UPF donarà 28 Beques Talent per al curs 19/20

Escrito por Redacción TNI el 04/06/2019 a las 23:34:24
1711

L’Escola d’Enginyeria de la UPF s’ha dotat d’un programa de Beques Talent amb l’objectiu d’atraure els millors estudiants de batxillerat per cursar els graus que ofereix: Enginyeria en Informàtica; Enginyeria Matemàtica en Ciència de Dades; Enginyeria de Sistemes Audiovisuals, i Enginyeria de Xarxes de Telecomunicació.


Els ajuts, que consisteixen en una bonificació de 500 euros sobre l’import de la matrícula de primer curs, compten amb el suport d’Everis i Fundació Caixa d’Enginyers, essent un clar exemple de col·laboració entre universitat i organitzacions socials i econòmiques.


Enric Peig, director de l’Escola d’Enginyeria de la UPF, afirma que “la nostra docència està sempre molt a prop de les empreses. No només físicament, doncs estem al districte tecnològic 22@ on hi ha la majoria d'empreses del sector, també en els continguts dels plans d'estudis, en el professorat que ve del món de l'empresa i aporta la seva experiència professional, en les pràctiques remunerades que fan la majoria dels nostres estudiants, i ara amb les Beques Talent esponsoritzades per empreses. És per això que la transició dels nostres graduats al món professional és, segons ens diuen les empreses que els contracten, molt ràpida i de seguida s'hi adapten”.


Susana Serra, Sòcia responsable de l’oficina de Barcelona d’everis, exposa que “a everis apostem per la col·laboració entre l'ecosistema educatiu i empresarial per afavorir oportunitats professionals per al talent. Aquest tipus d'iniciatives són un pas més en el nostre compromís amb el talent local i el seu desenvolupament futur”. D'altra banda, Victor Cardona, Director de RSC/Comunicació de Caixa d’Enginyers, explica que “creiem en la formació com a instrument de cohesió social clau per al desenvolupament personal i col·lectiu de les persones i, per això, ens impliquem en l'educació proporcionant beques perquè els estudiants amb potencial acadèmic puguin començar o continuar els seus estudis. A més, com a entitat estem molt vinculats al món de l’enginyeria, ja que recentment des de la Fundació Caixa d’Enginyers hem impulsat la creació de l’’Observatorio de la Ingeniería’, format per diferents entitats i institucions de prestigi de l’àmbit de l’enginyeria a Espanya, amb l’objectiu d’analitzar la realitat d’aquest sector”.


Les 28 Beques Talent es repartiran entre els quatre graus - per a cadascun- i es farà de manera paritària entre homes i dones, amb la voluntat expressa de l’Escola d’Enginyeria de la UPF de potenciar la presència de noies en els estudis tecnològics i d’enginyeria. Aquest és un element que l’Escola porta treballant des de fa diversos anys i que ha servit per incrementar significativament el nombre de noies que cursen aquesta tipologia d’estudis. En només quatre cursos el percentatge de noies als graus d’enginyeria de la UPF ha augmentat en més de 10 punts percentuals. Ha passat de poc més del 19% el curs 2015-2016 al 30% del curs 2018-2019.


Sergi Jordà, director del Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la UPF (DTIC), ha destacat que “és important potenciar el paper de la dona en la tecnologia perquè això potencia la diversitat de punts de vista a l’hora de prioritzar, entendre, plantejar, pensar o resoldre problemes i, per tant, potencia també una diversitat en les possibles solucions”.