Actualizado el 23/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. El web de TMB incorpora la compra en línia de títols per a metro i bus

El web de TMB incorpora la compra en línia de títols per a metro i bus

Escrito por Agencias Externas el 12/11/2019 a las 22:13:52
1246

El web corporatiu de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ja permet la compra en línia dels títols de transport més utilitzats a les xarxes de metro i autobusos, com la T-10 o la T-mes. Aquesta funcionalitat, reservada als membres registrats de JoTMBé, fins ara només estava disponible a través del telèfon mòbil amb TMB App.


La compra de bitllets de transport en línia es fa per un procediment molt senzill des de l’apartat de tarifes del web, mitjançant un buscador o bé clicant els botons que s’han afegit sota les imatges de cada títol. El següent pas és la identificació com a membre del JoTMBé, o bé l’alta com a nou membre, que és gratuïta i dona accés a un gran ventall d’avantatges i recompenses. Després del pagament, que es fa amb targeta de crèdit o dèbit, el sistema genera un codi que és el que s’ha d’introduir a la màquina distribuïdora de qualsevol estació de metro per imprimir el títol de transport adquirit.


Amb el sistema de bitlletatge actual, la compra en línia aporta sobretot beneficis d’agilitat, organització familiar i control de despeses. Per exemple, és possible comprar la targeta des de casa i reenviar el codi de recollida a una altra persona, que no necessitarà portar diners a sobre. Permet consultar l’historial de compres, repetir l’operació o cancel·lar-la en cas d’error. També se simplifica la generació i descàrrega de factures dels bitllets comprats. Els membres de JoTMBé obtenen punts per cada operació, que serveixen per accedir a recompenses.


Inicialment, els títols de transport que es poden comprar al web de TMB són els d’ús general: el bitllet senzill, la T-10, la T-50/30, la T-mes, la T-trimestre, la T-dia i el bitllet aeroport, a més dels abonaments turístics Hola Barcelona Travel Card. En una segona fase s’hi incorporaran els títols socials, com ara els reservats a famílies nombroses i monoparentals, als joves i als aturats.


TMB continua afegint així avantatges al programa JoTMBé, que actualment té més de 890.000 membres i està integrat a l’aplicació mòbil i al web corporatius. Un dels punts forts de JoTMBé és la personalització de la informació sobre l’estat del servei de metro i bus, que l’usuari configura i visualitza segons les seves necessitats; a més també sorteja entrades i fa descomptes directes d’experiències culturals i d’oci.