Actualizado el 23/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. El CiberObservatori Professional de Catalunya troba servidors vulnerables

El CiberObservatori Professional de Catalunya troba servidors vulnerables

Escrito por Agencias Externas el 30/03/2021 a las 18:38:27
1126

El mes de febrer, coincidint amb el Dia de la Internet Segura, l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) posava en marxa el CiberObservatori Professional de Catalunya (www.ciberobservatori.cat), iniciativa amb la que el col·lectiu vol contribuir al coneixement tècnic, organitzatiu i empresarial entorn dels sistemes tecnològics dels que disposen les organitzacions i la seva protecció contra ciberamenaces.


Davant dels recents atacs de ransomware patits per diferents empreses i organismes públics -i més enllà de mantenir actives les enquestes sobre Teletreball i Ciberseguretat professional al portal- el Grup de Treball de Ciberseguretat de Telecos.cat -amb la col·laboració de Ipnet Centralized Solutions, slu (www.centralip.net)-, ha volgut realitzar un escaneig de les adreces IP geolocalitzades a Catalunya (amb l’exactitud que aporten els operadors d’Internet) per detectar-ne possibles vulnerabilitats.


Així, segons l’anàlisi realitzat, hores d’ara hi ha a Catalunya fins a 3500 servidors web que en tenir versions desactualitzades són susceptibles de patir ciberatacs. Tanmateix, més de 5000 escriptoris remots, 2000 bases de dades i 500 sistemes de control industrial estan exposats a la xarxa i són -per tant- també vulnerables a les ciberamenaces  (el global dels resultats obtinguts pot consultar-se a www.ciberobservatori.cat/grafics-damenaces).


Davant d’aquesta radiografia -afirmen des del Grup de Treball de Ciberseguretat de Telecos.cat- és evident que cal posar l’accent en la necessitat d’apostar per un manteniment adequat realitzat per professionals i per conscienciar la població per tal que estigui degudament informada i preparada enfront el modus operandi dels ciberdelinqüents”.


El CiberObservatori Professional de Catalunya és una iniciativa de Telecos.cat impulsada amb la col·laboració de Wit Technical Creative Agency. A més, altres col·lectius professionals -com el d’Enginyers Industrials de Catalunya (EIC) i el d’Enginyeria Informàtica (COEINF)- i organismes -com ISACA BCN i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya – hi donen suport.