Actualizado el 23/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. El .cat assoleix el seu màxim històric amb més de 113.500 dominis

El .cat assoleix el seu màxim històric amb més de 113.500 dominis

Escrito por Redacción TNI el 21/12/2021 a las 19:19:51
766

En el segon any de pandèmia global, el .cat ha continuat acompanyant petits negocis i entitats en una ja obligada transició digital. Gràcies a projectes fundacionals com Elteunegoci. cat o les formacions d'entitats, el .cat ha treballat per ajudar a conformar la presència digital de comerços i entitats. Enguany, el domini. cat s'ha diversificat encara més i ja es pot trobar a 107 països (vers els 102 de l'any 2020). Aquesta diversificació resulta positiva, ja que mostra com baixa la dependència de l'Estat Espanyol.

 

Si desglossem els resultats per territoris, l'Observatori. cat mostra diverses conclusions:

 

-A Catalunya, s'assoleixen els millors resultats des del 2017, creixent a 39 comarques

-Al País Valencià, el domini. cat guanya pes i ja es pot trobar a totes les comarques excepte a dues

-A la Catalunya del Nord, el .cat està present a totes les comarques, i només baixa el nombre de dominis al Rosselló

-A les Illes Balears, s'aconsegueix el nombre més alt de registrats de la història del domini, 239

  -A la Franja de Ponent augmenta lleugerament el parc de dominis

  -A la ciutat de l'Alguer es manté el número de dominis i es rejoveneix el parc

 

A banda del desglossament per territori, l'Observatori. cat 2021 també ofereix informació d'interès sobre altres aspectes en què s'hi pot fer més incidència de cara al futur. Parlem de dominis amb caràcters especials i de densitat d'informació:

 

-Els IDNs (Internationalized Domain Name) són dominis amb caràcters especials, com ara el .cat, o el .info. En el nostre cas, s'accepten els caràcters [l·l] o [ç]. Dins l'escala   d'aquest tipus de dominis, el .cat ha baixat enguany de la setena a la vuitena posició.

Aquesta tendència a la baixa fa pensar que encara hi ha desconeixement entre els usuaris catalanoparlants que poden fer servir aquests caràcters propis de la llengua catalana en un domini. cat.

-La densitat d'informació d'un domini representa el total de resultats que apareixen en un cercador quan busquem un domini. Com més densitat representi un domini, més informació podem trobar a Internet amb aquest domini. Enguany el .cat ha baixat a la segona posició, per darrere del .link.