Actualizado el 23/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Bitmetrics guanya el Fòrum d'Inversió d'ACCIÓ 2020

Bitmetrics guanya el Fòrum d'Inversió d'ACCIÓ 2020

Escrito por Redacción TNI el 10/11/2020 a las 14:37:14
865

La startup catalana Bitmetrics ha guanyat el Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ 2020 per la viabilitat del seu projecte i el potencial de negoci, innovació i internacionalització. L’empresa ha estat reconeguda per un jurat format per inversors locals i internacionals i el públic de l’esdeveniment, que han votat la millor startup d’entre les 21 finalistes que han participat enguany a la 25a edició del Fòrum d’Inversió.

 

Bitmetrics ha desenvolupat Pick[+], un prototip de càmera de braç robòtic que incorpora intel·ligència artificial per facilitar que els robots es puguin adaptar a contextos canviants. La startup ha desenvolupat el seu projecte deep tech per tal de facilitar a les pimes l’automatització dels processos d’agafar, col·locar i seleccionar objectes a les fàbriques. Segons l’empresa, actualment un 40% de les tasques a l’àmbit industrial consisteixen en agafar i moure productes per començar o continuar processos.

 

Durant la inauguració de l’esdeveniment, el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha assegurat que “Catalunya compta amb un ecosistema en expansió internacional amb més de 1.500 startups” i que “és el primer hubdel sud d’Europa en nombre d’empreses emergents, una posició que volem consolidar i que ens acosta a altres ecosistemes europeus”.

 

En aquest sentit, el conseller ha subratllat que “el Fòrum d’Inversió és el principal punt de trobada per a emprenedors, inversors i grans empreses a Catalunyaque genera un impacte molt positiu per a l’ecosistema”. Tremosa ha recordat que “les startups participants en les últimes 10 edicions han obtingut 282 milions d’euros en finançament” i que aquestes empreses “són exemples remarcables de com avançar, atreure finançament i convertir-lo en creixement i creació de llocs de treball”.

 

25a edició del Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ

 

El Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ és un dels esdeveniments de referència per a les startups que busquen finançament i un aparador dels millors projectes emprenedors de Catalunya. De fet, les empreses finalistes que han participat en les darreres 10 edicions d’aquest esdeveniment han aixecat més de 282 milions d’euros de finançament.

 

Com a guanyadora del Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ, Bitmetrics comptarà amb 240 hores de consultoria de les Oficines Exteriors de Comerç i Inversió d’ACCIÓ al món així com dels serveis d’ACCIÓ a Catalunya; més enllà de l’oportunitat de donar-se a conèixer als inversors que han participat a la jornada. Algunes de les startups que han guanyat el Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ en edicions anteriors són Venvirotech, Braibook, AEInnova, Nektria, Red Points o Hall Street Barcelona.

El procés per seleccionar la startup guanyadora va començar aquest dilluns amb l’obertura del procés de votacions del públic.