Actualizado el 26/03/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. 123456 i password, entre les contrasenyes encara més utilitzades

123456 i password, entre les contrasenyes encara més utilitzades

Escrito por Redacción TNI el 10/05/2022 a las 23:45:52
1002

Coincidint amb el Dia Mundial de la Contrasenya, l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades posa en marxa la campanya #DadesSegures i publica dos vídeos animats divulgatius, amb consells per construir contrasenyes segures i gestionar-les correctament per evitar el robatori de dades personals

 

Les contrasenyes més utilitzades per la població a l’hora de protegir l’accés a serveis d’internet i perfils de xarxes socials continuen essent combinacions de números o lletres correlatives i paraules del diccionari, com ara 123456 o password. El risc que comporta emprar-les és que els atacants fan servir llistes de contrasenyes comunes, que proven de forma automatitzada. Així, l’ús d’una contrasenya poc complexa fa que s’incrementi notablement el perill de patir un accés no autoritzat als comptes personals, que deixi al descobert dades sensibles que poden ser utilitzades per a la ciberdelinqüència.

 

Conscient d’aquesta problemàtica i coincidint amb el Dia Mundial de la Contrasenya, que se celebra demà, l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha publicat dos vídeos divulgatius animats en el marc de la campanya #DadesSegures. Amb aquest format, la campanya pretén conscienciar la ciutadania de la necessitat de preservar la privacitat en l’ús de dispositius electrònics i a les xarxes socials. Així, a més de les contrasenyes, incidirà en aspectes com els sistemes d’autenticació múltiple, el phishing, l’smishing o la seguretat mòbil, entre d’altres.

 

Els primers vídeos publicats se centren en les contrasenyes i els gestors de contrasenyes, i expliquen les característiques que han de tenir perquè siguin segures i difícilment desxifrables. A més, ofereixen eines per detectar possibles filtracions i gestionar fàcilment el gran volum de credencials que es generen.

 

Els vídeos estaran disponibles al web apdcat.cat i es difondran a les xarxes socials. També es posaran a disposició del Departament d’Educació, perquè els pugui donar a conèixer mitjançant la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunta (XTEC)





Noticias Relacionadas:


Manual para robar iPhones