Actualizado el 16/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. Opiniones
  4. >
  5. Cuántica: el futuro

Cuántica: el futuro

Escrito por Eduard Martin Lineros el 11/07/2017 a las 22:38:41
3221

(Degà Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica)

Indudablemente hablar, pensar y opinar en "caliente" tiene sus problemas. Ahora bien, cuando la opinión se expresa sobre una conferencia, tal vez es el mejor momento.

 

En un magnífico escenario, donde se invita a la paz espiritual, con un sol que nos ilumina el alma, creo que hemos asistido a uno de los eventos que se recordarán durante mucho tiempo. Tres excepcionales comunicadores, nuestro Honorable Vicepresidente Oriol Junqueras, el padre y Dr. Lucas Torcal y el Dr. Jose Ignacio Latorre, han ilustrado de forma comprensible sobre la mecánica cuántica, sus implicaciones éticas y su aplicabilidad práctica.

 

Indudablemente el futuro está aquí. El paradigma de una sociedad interconectada en el concepto de "totalidad" cuadra con la concepción de un mundo complejo, ... muy complejo. Ya no podemos observar lo que nos rodea de una manera individualizada, aislada, en términos verticales. El mundo es un entramado de relaciones totales, todo el mundo relacionado con todo el mundo ... "entanglement".

 

La aplicación práctica de los postulados cuánticos, es la asignatura que nos tocará vivir. Seguramente por un afán de proteger nuestra propia seguridad, con la certeza de que la computación cuántica destrozará nuestros sistemas criptográficos tradicionales, y con ello la seguridad instalada.

 

Pero más allá del conflicto, la cuántica aplicada a la computación nos abre las puertas a un mundo de nuevas posibilidades: procesamiento paralelo en tiempo real, aplicable a la medicina, la predicción, la bioinformática ... Un mundo nuevo.

 

Es hora de ponerse manos a la obra para que este país, la excelencia intelectual pase por delante los prejuicios políticos, ideológicos o de posicionamiento. Todos juntos, de forma transversal, relacionándonos todos con todos, uniendo las manos, nos ponemos a trabajar para poner a Cataluña al frente de la innovación y el progreso no sólo de la ciencia, sino también de la ciencia aplicada ... es decir, de la tecnología.

 

 

(En català a continuació)

 

Quàntica: el futur

 

Indubtablement parlar, pensar i opinar en “calent” te els seus problemes. Ara be, quan l’opinió s’expressa sobre una conferència, potser és el millor moment.

 

En un magnífic escenari, on es convida a la pau espiritual, amb un sol  que ens il·lumina l’ànima, crec que hem assistit a un dels esdeveniments que es recordaran durant molt de temps. Tres excepcionals comunicadors, el nostre Honorable Vicepresident Oriol Jonqueres, el pare i Dr. Lluc Torcal i el Dr. Jose Ignacio Latorre, han il·lustrat de forma entenedora sobre la mecànica quàntica, les seves implicacions ètiques i la seva aplicabilitat pràctica.

 

Indubtablement el futur és aquí. El paradigma d’una societat interconnectada en el concepte de “totalitat” quadra amb la concepció d’un món complex, ... molt complex.

Ja no podem observar el que ens envolta d’una manera individualitzada, aïllada, en termes verticals. El món és un entramat de relacions totals, tothom relacionat amb tothom... “entanglement”.

 

L’aplicació pràctica dels postulats quàntics, és l’assignatura que ens tocarà viure. Segurament per un afany de protegir la nostra pròpia seguretat, amb la certesa que la computació quàntica destrossarà els nostres sistemes criptogràfics tradicionals, i amb això la seguretat instal·lada.

 

Però més enllà del conflicte, la quàntica aplicada a la computació ens obre les portes a un món de noves possibilitats: processament paral·lel en temps real, aplicable a la medicina, la predicció, la bioinformàtica... Un món nou.

 

És hora de posar-se mans a l’obra per a que aquest país, l’excel·lència intel·lectual passi per davant els prejudicis polítics, ideològics o de posicionament. Tots junts, de forma transversal, relacionant-nos tots amb tots, unint les mans, ens posem a treballar per posar a Catalunya al capdavant de la innovació i el progrés no tant sols de la ciència, sinó també de la ciència aplicada... és a dir, de la tec