Actualizado el 23/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. Noticias
  4. >
  5. Bitbot Challenge 2020

Bitbot Challenge 2020

Escrito por Redacción TNI el 09/06/2020 a las 08:38:06
2501

Les empreses i entitats interessades podran presentar les seves propostes a partir d?aquest dimecres, 3 de juny, i fins al 23 de juny

El Departament de Polítiques Digitals, amb la col·laboració de la Fundació i2cat, impulsa el ‘Bitbot Challenge 2020’ amb la voluntat de promoure aquest estiu casals inclusius de temàtica tecnològica. L’objectiu és donar una empenta a les empreses i entitats de lleure educatiu, afectades per l’aturada durant la crisi de la Covid19, i garantir que hi hagi una oferta d’activitats, per a infants i joves d’entre 8 i 14 anys, vinculades amb la tecnologia.

 

Reconeixement per promoure la presència de més noies

 

Dins el programa DonaTIC del Govern, que busca augmentar la presència de les dones en l’àmbit tecnològic, enguany s’impulsa un reconeixement per aquells casals d’estiu que promoguin i tinguin més places per a nenes.

 

Les empreses i entitats de lleure interessades podran presentar les seves propostes, que hauran de ser publicades al portal Bitbot, del 3 al 23 de juny. 

 

El Bitbot Challenge 2020 proposa enguany la programació o robòtica educativa, la fabricació digital, la ciberseguretat i el ciberactivisme digital com a temàtiques de les activitats que s’han de fer entre l’1 de juliol i el 14 de setembre.

 

Les vint activitats seleccionades rebran 1.500 euros. Es farà un primer pagament de 750 euros a l’inici de casal, per posar-lo en marxa, i la resta una vegada entregada una memòria justificativa que acrediti el desenvolupament de les activitats proposades.

 

En total, es destinaran 38.000 euros. En una primera fase, es reconeixeran 20 projectes amb 1.500 euros i en una segona fase (un cop lliurades i valorades les memòries) les tres millors propostes seran reconegudes amb un primer premi de 4.000 euros, un segon de 2.500 euros i un tercer de 1.500 euros.

 

Competents en el món digital

 

Bitbot és un programa de promoció de l’oferta extraescolar d’activitats en els àmbits de la programació i la robòtica, a través d’un catàleg en línia d’aquestes activitats, de xerrades i d’una oferta de formació per a monitors. Acostar als infants la programació, la robòtica o el disseny 3D a través del lleure, des de ben petits, és una aposta segura per aprofundir en la seva competència digital i per ampliar les vocacions en tecnologia.