Actualizado el 11/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Convocatoria els Premis Dona TIC 2018

Convocatoria els Premis Dona TIC 2018

Escrito por Redacción TNI el 10/07/2018 a las 15:33:34
1141

Des d’avui i fins al 15 de novembre, totes aquelles dones que compleixen els requisits d’alguna de les set categories dels Premis Dona TIC 2018 poden presentar-hi la seva candidatura. Queda oberta així la convocatòria 2018 dels Premis Dona TIC, uns guardons que tenen el doble objectiu de reconèixer el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les noves tecnologies, i oferir referents a les nenes i adolescents que dubten si dedicar-se o no a les disciplines STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) en el futur.

 

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública té com un dels seus objectius “aixecar el sostre de vidre existent en el sector TIC pel que fa la presència de dones”. En aquest sentit, des del Departament s’impulsen iniciatives com el pla Dona TIC, per promoure entre les dones l’accés a l’àmbit tecnològic, incrementar-ne la presència, reconèixer el paper fonamental d’aquelles que ja pertanyen al món TIC i, en definitiva, fomentar la participació de les dones en la construcció de la societat digital amb criteris d’igualtat. És dins d’aquest pla on s’inscriuen els Premis Dona TIC, organitzats pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i l’associació Tertúlia Digital, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones i de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona.

 

Altres iniciatives que impulsa el Departament en aquesta línia i en col·laboració amb altres departaments de la Generalitat, agents socials i empreses, són les incloses en el pla STEMcat, el programa bitbot.cat, o la participació catalana al Technovation Challenge, totes elles amb l’objectiu comú de fomentar les vocacions tecnològiques i l’emprenedoria en aquest àmbit entre les nenes i joves.

 

El calendari dels Premis Dona TIC 2018

 

Les candidatures dels Premis Dona TIC 2018 poden ser proposades fins al 15 de novembre per la mateixa candidata o bé per qualsevol altra persona o institució. Es poden presentar en aquestes set categories, que són excloents (cada candidata només pot ser-ho d’una categoria):

 

•              Emprenedora: ha de ser fundadora o cofundadora d’una empresa en actiu del sector de les TIC.

 

•              Professional: ha de treballar per a una empresa o organització o ser “freelance” dedicada a l’àmbit de les TIC i ha d’estar en possessió d’una titulació universitària TIC.

 

•              Acadèmica/Investigadora: s’ha de dedicar a la formació i/o recerca en l’àmbit de les TIC i ha d’estar en possessió d’una titulació universitària TIC.

 

•              Divulgadora: ha de treballar en l’àmbit de la comunicació vinculada a les TIC.

 

•              Revelació: ha d’haver tingut un paper rellevant i destacable en l’àmbit de les TIC tot i tenir una trajectòria curta.

 

•              Estudiant TIC: es divideix en Universitària i FP, i les candidates han de ser estudiants de qualsevol titulació universitària o cicle formatiu de FP de l’àmbit TIC i han d’haver desenvolupat un projecte i/o iniciativa destacable en aquest àmbit.

 

•              Iniciatives referents: també és divideix en dues subcategories, Empresarial i Entitat, centre formatiu/institució, i hi poden optar qualsevol empresa, entitat i/o centre formatiu/institució que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que posi en valor el paper de la dona en l’àmbit de les TIC.

 

Un cop finalitzat el termini de registre de les candidatures, aquestes seran avaluades per un jurat de composició paritària format per 12 representants d’empreses i institucions relacionades amb l’àmbit de l’empresa, la universitat, les administracions públiques i els mitjans de comunicació. El lliurament dels guardons es farà, com ja és habitual, en el marc de la trobada de Cap d’Any de les TIC, el 12×12 Congress, que tindrà lloc el dia 20 de desembre de 2018.

 

Per a més informació sobre les bases i la inscripció als Premis Dona TIC 2018, podeu consultar aquest enllaç