Actualizado el 26/03/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Vinton Cerf doctor honoris causa

Vinton Cerf doctor honoris causa

Escrito por Redacción TNI el 31/05/2016 a las 20:50:17
1576

El dimarts 21 de juny, Vinton Gray Cerf, doctor en ciències de la computació i vicepresident mundial de Google, considerat un dels pares d’Internet, serà investit com a doctor Honoris Causa per la Universitat Ramon Llull (URL), a proposta de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Electrònica i Informàtica La Salle-URL.

 

Cerf és mundialment conegut per ser l’inventor dels protocols TCP/IP i l’arquitectura bàsica de la xarxa en el context de la Guerra Freda. Va ser pioner en el desenvolupament de la transmissió per ràdio i satèl·lit de paquets, responsable del projecte Internet i del programa d’investigació de seguretat a la xarxa, així com del disseny del primer servei comercial de correu electrònic. A més, fou un dels fundadors de la Internet Society i el seu primer president. Actualment, està treballant en l’anomenat Interplanetary Internet (o InterPlaNet), la següent etapa d’Internet, la tecnologia per portar un sistema de comunicacions a l’espai exterior.

 

Pel seu treball constant com a investigador, pel seu lideratge de la comunitat d’aquesta xarxa de xarxes, i per ser un dels membres més destacats del grup de pioners que van dedicar esforços a la concepció d’Internet, Cerf ha estat distingit amb nombrosos reconeixements i premis, entre els quals destaquen el Premi Príncep d’Astúries d’Investigació Científica i Tècnica 2002, el Premi Turing 2004, la Medalla Presidencial de la Llibertat –de mans del president George W. Bush–, o el Premi Reina Elizabeth d’Enginyeria 2013, entre molts d’altres.

 

Cerf és considerat un dels inventors més grans encara en vida. Les seves aportacions al desenvolupament d’Internet i a la World Wide Web el situen al capdavant de tota una revolució digital que ha transformat el comerç, la comunicació i l’entreteniment del panorama mundial.