Actualizado el 18/07/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. V Premi Nit del Cercle

V Premi Nit del Cercle

Escrito por Redacción TNI el 05/05/2015 a las 17:24:53
2436

Santi Vila, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, va estar l’encarregat de lliurar el dimarts 28 d’abril, el V Premi Nit del Cercle a l’empresa Lucta, per la seva dimensió internacional, l’elevat grau de competitivitat basada en la innovació i, sobretot, per l’alt component en recerca, amb convenis de col·laboració amb centres de recerca i universitats tant del nostre país com de l’estranger. A l’acte, presidit per Miquel Roca, president de la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País, i Joan Majó, president de la comissió Cercle per al Coneixement de la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País, van assistir un centenar de persones provinents del món empresarial, acadèmic i, destacar, la presència del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya i de l’Associació d’Enginyers de Telecomunicacions de Catalunya.

 

L’acte va tenir lloc en el marc de la Nit del Cercle, enguany la cinquena edició d’una trobada empresarial que té com a objectiu reconèixer la importància del teixit industrial català a l’hora d’empènyer Catalunya cap a posicions capdavanteres en l’economia del coneixement. En aquest sentit, Joan Majó va ressaltar el potencial de la indústria catalana i el “gran actiu que té la societat d’aquest país gràcies a les empreses generadores de talent i qualitat”.

 

 

Lucta (www.lucta.com), fundada el 1949 i amb seu a Montornès del Vallès, és una empresa que es dedica a la investigació, disseny, fabricació i comercialització d’aromes per a l’alimentació humana, fragàncies per a productes domèstics i additius per a nutrició animal. Compta amb una plantilla de 827 treballadors, 35 dels quals són nacionals. El 84% de les vendes són a l’estranger, on té presència a més de 60 països d’arreu del món. El 8% de la facturació està destinat a la innovació i des del 2014 compta amb una àrea d’innovació a la seu del Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona. Desenvolupa projectes amb col·laboració amb universitats i centres de recerca tant nacionals com internacionals, com per exemple l’IRTA, l’ICN, el CRESA, la UB, la Universitat de Califòrnia, entre d’altres. Judith Sanz, CEO de Lucta, ha agraït el reconeixement al rebre el Premi Nit del Cercle 2015 i ha afirmat que actes com la Nit del Cercle són un “impuls per continuar treballant per ser referents mundials de generadors de talent que impulsin Catalunya cap a l’excel·lència”.

 

 

Les tres finalistes del Premi Nit del Cercle 2015 van ser, per odre alfabètic, Lamp (www.lamp.es), Lucta (www.lucta.com) i Germans Boada - Rubi (www.rubi.ecom), que, juntament amb les dotze empreses finalistes de les edicions anteriors, Circutor, Fluidra, Telstar, Ames, Mier, Simon, Biokit, Comexi Group, Esteve, Fractus, GTD i Scytl, han passat a formar part del Quadre d’Honor de la Nit del Cercle.

 

 

Miquel Roca va agrair la feina d’aquestes empreses ja que “el talent és el futur del nostre país i són exemple de compromís, esforç i d’èxit”, va afirmar.