Actualizado el 26/03/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Urban Enjoy fomenta la dinàmica de grups als parcs urbans amb AR

Urban Enjoy fomenta la dinàmica de grups als parcs urbans amb AR

Escrito por Agencias Externas el 09/07/2019 a las 17:08:27
894

La startup catalana Urban Enjoy ha desenvolupat una gamma de jocs infantils basats en realitat augmentada per fomentar el joc cooperatiu entre nens i nenes de 3 a 12 anys als parcs urbans. Es tracta d’una aplicació per al telèfon mòbil que s’activa quan l’usuari escaneja un codi QR ubicat al mobiliari urbà i que planteja reptes tant físics com cognitius amb l’objectiu d’estimular les dinàmiques de grup.


La startup és una de les 10 empreses catalanes que participa al programa d’acceleració Empenta impulsat per ACCIÓ –l’agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement–, conjuntament amb ESADE i ESADECREAPOLIS, amb l’objectiu d’accelerar el creixement d’empreses que es troben en fases inicials per tal que els seus productes arribin al mercat i trobin finançament.


La idea d’Urban Enjoy va néixer de la mà de Carlos Freire, arquitecte urbanista especialitzat en espai públic i paisatge, i Santi Ribes, informàtic i especialista en desenvolupament d’aplicacions. “El nostre objectiu és que els nens i nenes utilitzin la tecnologia al parc d’una manera divertida i grupal enlloc de fer-ho individualment i tancats a casa”, assegura Freire. De la seva banda, Ribes subratlla que “ja no es tracta de lluitar contra la tecnologia per fer que la canalla surti de casa, sinó d’aliar-s’hi i potenciar-la com a element socialitzador i d’aprenentatge físic, cognitiu, afectiu i sobretot lúdic”. En aquest sentit, el projecte ha comptat amb la col·laboració del doctor en psicologia i professor de la Universitat Ramon Llull Joaquim Serrabona, psicomotricista i terapeuta familiar especialitzat en infants.


Així, l’aplicació combina jocs físics de curses i circuits interactius, un de cognitiu consistent a trobar figures en realitat augmentada a partir de pistes d’imatges, sons o endevinalles, i un espai dedicat a l’animació de realitat augmentada en el qual els infants poden interactuar i fer-se fotos amb aquells objectes virtuals que trobin. A més, els guanyadors de cada partida també poden fotografiar-se en un podi virtual amb trofeus invisibles a la vista humana però reals des de la pantalla del mòbil.


Actualment, Urban Enjoy ha començat una prova pilot a Alcoi després de testejar els jocs en diverses sessions amb grups d’infants. Urban Enjoy -fundada fa dos anys i formada per un equip de 10 persones entre arquitectes, programadors, informàtics, dissenyadors i modeladors- ha dut a terme aquest projecte amb l’empresa Breinco Smart, que ha fabricat les lloses de paviment amb els taulells de jocs impresos digitalment.