Actualizado el 16/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Un nou recurs: Riscos de perdre el control de les dades personals

Un nou recurs: Riscos de perdre el control de les dades personals

Escrito por Redacción TNI el 08/06/2021 a las 10:02:32
1037

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha elaborat un nou recurs educatiu de participació directa a partir del joc, per conscienciar joves i adolescents dels perills de perdre el control de les dades personals en moure’s per internet o les xarxes socials.

 

“Tu tries!” és un joc en format de vídeo interactiu que es desenvolupa a partir de la història de dos joves que juguen en línia i competeixen entre ells. De sobte, reben alhora un missatge d’alerta que els demanarà ajuda per recuperar les seves dades personals, que han estat segrestades, juntament amb les de la resta de jugadors i jugadores.

 

Aquí comença l’autèntic repte, que portarà els joves a qüestionar-se què fer en diferents situacions que es presenten. Hauran d’escollir una de les dues opcions suggerides en cada cas, per tal d’obtenir totes les parts que conformaran el codi necessari que els retornarà el control de les seves dades personals.

 

L’objectiu és posar a prova els coneixements dels joves sobre la importància de tenir cura de la seva privacitat, especialment a les xarxes i a Internet, i conscienciar-los que la memòria d’Internet és per sempre. El joc vol sensibilitzar-los a partir d’exemples i accions de la seva vida quotidiana, com ara descarregar una app, pujar fotografies, acceptar sol·licituds d’amistat, donar accés a la càmera de l’ordinador, etc. 

 

El joc interactiu, pensat per a alumnes d’ESO, d’entre 12 i 16 anys, estarà disponible en dues versions, una més llarga, i una més curta, i en tres idiomes diferents: català, castellà i anglès. Serà accessible al web apdcat.cat, i també es posarà a disposició del Departament d’Educació, perquè el difongui mitjançant la xarxa telemàtica educativa de Catalunya (XTEC),  i arribi als centres educatius.

 

L’APDCAT, en el marc del seu especial compromís per a la sensibilització de joves i menors en temes de privacitat, ha elaborat altres materials didàctics disponibles per als centres educatius i la ciutadania en general, amb l’objectiu d’apropar la protecció de dades a joves i infants, un col·lectiu especialment vulnerable.