Actualizado el 26/03/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Toc d'atenció del conseller Jordi Puigneró al govern espanyol

Toc d'atenció del conseller Jordi Puigneró al govern espanyol

Escrito por Agencias Externas el 10/12/2019 a las 12:31:04
903

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha participat aquest matí en la sessió inaugural del fòrum internacional de debat Digital Future Society (DFS) en el marc del congrés Smart City Expo World Congress (SCEWC) que té lloc aquesta setmana a la Fira de Barcelona.


El conseller Puigneró ha assegurat que “Catalunya creu i ha cregut sempre en la seva ciutadania, i per això hi confia i no té por d’empoderar-la”. Per això, ha dit que el decret llei digital aprovat pel govern espanyol “és inadmissible, no només per al Govern de Catalunya, sinó també per al conjunt de la ciutadania de l’estat espanyol”.


El conseller ha afegit que aquest decret va en contra de l’esperit del Digital Future Society, “un punt de trobada i de debat sobre els reptes i oportunitats que implica la revolució digital, i quin rol han de tenir-hi els poders públics”.


Puigneró ha explicat que “Catalunya està esdevenint no només la gran capital de les ciutats intel·ligents, sinó la capital mundial de tecnologies digitals".


Segons Puigneró, han emergit dos models de governança tecnològica antagònics: “d’una banda, el model americà, on les dades són gestionades per corporacions privades amb interessos comercials; de l’altra, el model xinès, on les dades estan governades per l’estat, amb un clar propòsit de control ciutadà”.


Europa té l’obligació de proposar un model alternatiu: on les dades i la tecnologia siguin governades pel poble, pel conjunt de ciutadans i ciutadanes”, ha afegit, “un model que sigui obert, democràtic i amb una àmplia diversitat d’actors”.


El titular de Polítiques Digitals ha resumit els principals projectes d’apoderament ciutadà que el Govern ha posat en marxa a l’àmbit digital, com ara el nou model d’identitat digital autosobirana IdentiCAT, basat en tecnologies de registre distribuït (DLT) i la Carta catalana de drets i responsabilitats digitals.