Actualizado el 26/03/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Techno-lunch organitzat per CTecno

Techno-lunch organitzat per CTecno

Escrito por Redacción TNI el 21/02/2017 a las 16:39:35
1806

El passat dimecres 15 de febrer va tenir lloc la cinquena edició del cicle de dinars-debat Techno-Lunch organitzats pel Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) amb la col·laboració del Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya (COEINF), el Col·legi Oficial d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Catalunya (COETIC), el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (COEIC) , l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i GrausTIC.

 

Aleix Valls, CEO de Mobile World Capital Barcelona, va ser el ponent convidat a l’acte que va tenir lloc a l’Hotel H10 Cubik de Barcelona en un format conversa entre Valls i Jordi William Carnes, president del CTecno. La trobada sota el títol “Reptes i oportunitats de la transformació digital” va servir per repassar els orígens de Mobile World Capital Barcelona, així com, per posar en valor els reptes i recomanacions de l’estudi anual Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya del CTecno.

 

Jordi Gili, membre de l’executiva del CTecno, va ser l’encarregat de donar la benvinguda al centenar d’assistents a l’acte, majoritàriament representants de les principals empreses tecnològiques del país, i que formen part del CTecno.

 

Durant la conversa diàleg entre el President del CTecno i el CEO de la Mobile, aquest va presentar la “Innovació, transformació i formació digital” com els principals  eixos que treballa La Capital. Transformar digitalment a les empreses externes al sector tecnològic és important per seguir aportant valor al territori. “La transformació digital arriba per a tothom. Un advocat o un metge serà o no serà si no s’adapta”, va remarcar.

 

Valls va remarcar el valor que suposa tenir el Mobile World Congress a Barcelona, esdeveniment que aporta una posició privilegiada a la ciutat doncs serveix com a reclam perque centres d’excel·lència de la indústria TIC es situïn a la ciutat. “El Mobile World Congress és un congrés que recull el que passa a la indústria, i per tant, és important que la indústria que l’acompanya estigui en constant canvi i ebullició”, va comentar. “Des del 2006 el creixement de les empreses és increïble, però no és suficient, de 12.000 empreses catalanes, només 100 estan presents al MWC. Són molt poques; no volem ser només l’escenari, volem un paper rellevant en l’obra” va sentenciar Valls reclamant ambició. El CEO de MWCB va consellar que l’ecosistema TIC català aprofiti al 100% totes les oportunitats de negoci i creixement que ofereix el congrés. “MWC és una de les plataformes de negoci més importants del món”, va sentenciar.

 

“Les tendències d’aquest any al MWC són la ciberseguretat, el cotxe connectat, la hiperconectivitat de la cadena productiva, la intel·ligència artificial i la realitat virtual”, va repassar Aleix Valls. Per altra banda, Jordi William i Valls van coincidir en la necessitat que les empreses s’ajudin entre elles a innovar i fer negoci durant el congrés, que els discursos corporatius d’aquestes busquin incitar a que s’obrin les seus de les companyies a la ciutat comtal. El responsable de 4YFN va fer una crida a les empreses TIC a visitar el 4YFN per la innovació i el diferencial que aporta.

 

Un dels canvis importants dels quals es van parlar va ser “l’appocalipsi”, la desaparició de les apps. “Les empreses desapareixeran de les pantalles dels nostres mòbils i passaran a les nostres llistes de contactes, podrem conversar tranquil·lament amb elles”, va sentenciar el responsable de 4YFN. Jordi William va preguntar què recomanaria Mobile World Capital Barcelona a les empreses que estan començant a explorar en el sector i Valls va respondre que sobretot aprofitessin per trobar partners, a més va indicar que hi ha una necessitat vital de cobrir l’escletxa digital de ciberseguretat de les empreses, tant en les empreses grans com en les PIMES. “No ens hem de limitar a anar al congrés com a visitants, sinó a buscar negoci, a trobar noves idees i nous socis i col·laboradors”, va argumentar Valls. “És important assitir al MWC amb una agenda tancada”, va insistir també Jordi W.Carnes.