Actualizado el 20/01/2022

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Scale Lab Andorra inverteix en quatre empreses durant el primer any

Scale Lab Andorra inverteix en quatre empreses durant el primer any

Escrito por Agencias Externas el 22/09/2020 a las 19:39:14
644

El programa d’hiperacceleració empresarial de Crèdit Andorrà Financial Group, Scale Lab Andorra, ha invertit en quatre empreses durant el primer any de funcionament. Scale Lab Andorra és un programa d’inversió i d’acompanyament empresarial adreçat a start-ups que té per objectiu facilitar la consolidació i/o l’expansió de les empreses seleccionades. 


En aquest primer any de programa s’han avaluat més de 350 empreses. Un equip de treball format per experts en emprenedoria i innovació s’ha encarregat de prioritzar i presentar 20 projectes de sectors estratègics per Andorra al comitè assessor que ha acabat seleccionant deu empreses que està previst que rebin  finançament i suport i de les que a dia d’avui ja s’ha invertit en quatre. Scale Lab Andorra ofereix fins a 500.000 euros per projecte i l’opció de participar en rondes de finançament posteriors.


Les empreses invertides fins al moment són: Byhours, Consentio, Made of Genes i Nemuru (amb seu i/o presència a Catalunya).


Byhours és la primera plataforma de reserva de microestades en hotels. Actualment Andorra ja compta amb sis hotels a la plataforma. S’ha considerat un projecte adequat a les necessitats locals alhora que pot ser rellevant per a la promoció del turisme.


Consentio és una plataforma d’intermediació per a comerciants de fruita i verdura. L’eina agilitza i optimitza de forma còmoda i simple la interacció entre els operadors del sector hortofructícola i agroalimentari. En el procés de selecció s’ha valorat les possibilitats de digitalització del procés d’importació i exportació que pot oferir a Andorra.


Made of Genes és una startup biosanitària derivada de Genomcore que ofereix serveis de salut personalitzada, així com un test innovador a escala mundial per donar resposta a la ciris de la Covid-19. L’empresa dona servei en territori andorrà gràcies als acords que ha arribat amb laboratoris d’anàlisi del país.


Nemuru és una plataforma tecnològica per administrar préstecs 100% online. L’empresa fa de mitjancera entre el professional, el client i el banc per oferir vies de finançament immediates i flexibles associades a la venda de serveis. Les fintech són un sector estratègic per Andorra i permeten possibles sinergies amb la plaça financera del país.


A través d’aquest programa, Crèdit Andorrà Financial Group ofereix als seus clients la possibilitat d’invertir en un producte financer vinculat a empreses innovadores amb un elevat potencial de creixement i els permet accedir a aquestes propostes qualificades i participar en les accions de seguiment. La inversió es fa a través del Compartiment SIO Strategic Investment Opportunities Sicav - Scale Lab, un producte nou, diferencial i d’actualitat que aporta valor afegit a l’oferta de productes d’inversió que el Banc té a disposició dels clients.


A través de Scale Lab Andorra també es vol facilitar la realització de proves de concepte i la implementació de noves solucions al territori a fi de posicionar Andorra com un entorn adequat per al desenvolupament de projectes emprenedors amb projecció internacional. Així que el programa simplifica també la possible arribada de les empreses a Andorra a través de suport professional i de serveis personals perquè aprofitin els avantatges diferencials que ofereix el país.


Les start-ups interessades a participar en el programa Scale Lab Andorra poden fer la sol·licitud a través de la web del projecte.