Actualizado el 23/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Recreen una ruta olfactiva per recórrer Barcelona des del metavers

Recreen una ruta olfactiva per recórrer Barcelona des del metavers

Escrito por Redacción TNI el 07/03/2023 a las 22:45:21
1042

 Mobile World Capital Barcelona, i la tecnologia AirParfum de Puig s’uneixen per recrear un recorregut per Barcelona a través de l’olfacte. Durant l’experiència els usuaris podran visitar alguns dels llocs més representatius de la ciutat –Park Güell, Santa Maria del Mar, Les Rambles, el Carrer Petritxol, la Barceloneta i l’Spotify Camp Nou– a partir de sis olors recreades per un mestre perfumer de Puig.

La iniciativa s’ha presentat aquest matí a l’espai de MWCapital en un acte que ha comptat amb la participació de Francesc Fajula (CEO de Mobile World Capital Barcelona); Eduard Martín (director de Connectivitat Intel·ligent de Mobile World Capital Barcelona); Guillem Oña (CEO d’AirParfum); Gregorio Sola (Perfumista Senior de Puig); Camila Tomas (vicepresidenta Noves Tecnologies de Puig). També han participat en l'acte de presentació el Ricard Barrera, Director de Park Güell i Albert Mundet, director de Barça Innovation HUB.

Un viatge olfactiu al metavers

Els usuaris podran viure l’experiència a partir d’un dispositiu físic amb pantalla vinculat al metavers. Una vegada dins del món virtual, l’avatar (creat prèviament segons les característiques de l’usuari) recorre els sis punts emblemàtics de Barcelona mentre l’usuari percep l’olor de cadascun d’ells.

El sistema utilitza intel·ligència artificial per a crear el perfil olfactiu del visitant, que quedarà emmagatzemat en la seva identificació digital. A més, a partir del perfil olfactiu, el sistema suggerirà quina ha de ser la següent experiència dins el món del gust a la propera etapa del viatge del visitant.
Les olors recreades a la ruta olfactiva són: les flors distintives del Park Güell, la xocolata característica del carrer Petritxol, l’olor al Mediterrani de la Barceloneta, les antigues ocelleries de la Rambla repletes de flors, l’encens de la basílica de Santa Maria de la Mar o la icònica olor a gespa del Spotify Camp Nou.

Feel The Technology: hibridació entre el món físic i digital

La iniciativa s’emmarca dins de Feel the Technology, un projecte de MWCapital que permet a l'usuari utilitzar els seus cinc sentits per recórrer la Barcelona phygital. D’aquesta manera, barrejant món físic i digital, els usuaris tenen una experiència singular per a reflexionar sobre l’impacte que la tecnologia té en la forma de comunicar-se, interactuar i percebre la realitat.

Es tracta d’una experiència personalitzada i gamificada de MWCapital que mostra serveis basats en tecnologies disruptives com la realitat immersiva, el metavers, o la intel·ligència artificial amb Barcelona com a teló principal.

La tecnologia utilitzada en Feel the Technology presenta una realitat tangible amb un gran potencial. El futur del metavers (integrat amb altres tecnologies com la IA, 5G, etc.) ofereix una infinitat de possibilitats en els camps com la medicina, l'educació o l'oci.