Actualizado el 23/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Promoció de la indústria dels drones

Promoció de la indústria dels drones

Escrito por Redacción TNI el 28/07/2016 a las 20:20:25
2540

Barcelona estrena el primer centre de referència d’innovació en drones, amb seu a l’antic Canòdrom de la Meridiana (Parc d’Investigació Creativa). Es tracta de Reimagine Drone, un hub orientat a captar i promoure el talent i la indústria vinculada als drones. El seu objectiu és fer de Barcelona, capital del Mobile, la primera “Drone city”, on fusionar tecnologia i idees disruptives i generar noves oportunitats de negoci.

 

Reimagine Drone és un projecte encapçalat pels empresaris barcelonins Joaquim Serra (Singularity University), Dídac Lee (Inspirit), Màrius Robles (Reimagine Food), Albert Rovira (iPedra Group), José Maria Borrell (Natura Bissé) i Paloma Figueras-Dotti. També l’impulsen societats com Emesa Corporación Empresarial, especialitzada en identificar i promoure el desenvolupament d’empreses amb important potencial de creixement, i la incubadora Incubio, gestora del Canòdrom - Parc d’Investigació Creativa. El capital inicial és de 70.000 euros.
 

Indústria, formació, entreteniment

 


Les capacitats i aplicacions dels drones evolucionen a gran velocitat i en els propers anys transformaran moltes àrees d’activitat. Inicialment, Reimagine Drone se centrarà en 3 àrees:

 

  1. Indústria: iniciatives de gran impacte social - Reimagine Drone, de la mà d’Incubio, posarà en marxa programes de suport per a startups que ja estan innovant en el camp dels drones. Es canalitzaran les millors iniciatives i es generarà capital per a la seva inversió. També llançarà “challenges”, plantejarà reptes per trobar les millors aplicacions dels drones en camps com la logística, el transport, la seguretat, l’agricultura, l’educació, els events esportius, la salut, etc.  
  2. Coneixement, formació i divulgació - Reimagine Drone serà un centre de referència en coneixement i desenvolupament de drones. Oferirà formació en el pilotatge i desenvolupament de drones i workshops d’intercanvi d’expertise i acollirà la major “dronoteca” del país.  
  3. Entreteniment - El nou centre també promourà el Drone Racing, curses de drones, una activitat que ja s’està desenvolupant amb gran èxit de participants i públic a països com Estats Units o Dubai. El mateix Canòdrom acollirà les primeres exhibicions durant la tardor, com una palanca d’interacció del drone amb la societat i plataforma d’innovació tecnològica. Es promourà l’espectacle amb l’organització de curses i es dispondrà d’espais perfectament acondicionats per a la pràctica. En aquest camp, Reimagine Drone compta amb l’expertise de Drones de carreras, associació referent del món Drone Racing a Espanya.