Actualizado el 16/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Projecte per minimitzar l'empremta de carboni del sector alimentari català

Projecte per minimitzar l'empremta de carboni del sector alimentari català

Escrito por Agencias Externas el 25/01/2023 a las 12:26:43
1231

El CBCat (Centre Blockchain de Catalunya), de la Cambra de Comerç de Barcelona, i l'Ajuntament de Vic, presentaran el dijous 12 de gener la iniciativa Carboni Zero, un projecte que té l'objectiu de minimitzar les emissions de carboni del sector agroalimentari català. El rol del CBCat és el d'aportar el disseny de la plataforma blockchain que suportarà tot el sistema.


En la presentació també es donarà el tret de sortida de la prova pilot d'aquesta iniciativa, on participaran tres grans empreses d'aquest àmbit: Bonpreu, Noel i Llet Nostra. El projecte també comptarà amb la implicació del Centre Tecnològic BETA, enfocat en recerca i desenvolupament tecnològic per a la millora de la competitivitat i la qualitat de vida de les societats rurals, i amb una àmplia experiència en projectes de mesurament de carboni. L'empresa Seidor també formarà part de la iniciativa, aportant coneixement tecnològic.


La presentació tindrà lloc a la sala consellers de l'Ajuntament de Vic, el dijous 12 de gener a les 12 h. Hi participaran l'alcaldessa de Vic, Anna Erra; la regidora de promoció econòmica, comerç i cultura de l'Ajuntament de Vic, Bet Piella; el director executiu del CBCat, Quirze Salomó; el director industrial de Noel, Jordi Duch, i un representant del Centre BETA.