Actualizado el 28/05/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
 1. Portada
 2. >
 3. TecnonewsCat
 4. >
 5. Premis Dona TIC, per reconèixer i potenciar el paper de les dones TIC

Premis Dona TIC, per reconèixer i potenciar el paper de les dones TIC

Escrito por Redacción TNI el 24/06/2020 a las 18:28:23
1032

El Departament de Polítiques Digitals i Administracions Públiques ha publicat avui la convocatòria dels Premis Dona TIC 2020. A partir de demà i fins al 18 d’agost, es podran presentar les candidatures per a aquests guardons, que tenen el doble objectiu de reconèixer el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les noves tecnologies, i oferir referents a les nenes i adolescents que dubten si dedicar-se o no a les disciplines STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) en el futur.

 

Dones Tic

 

Els premis tenen set categories que s’agrupen en tres àmbits: professional; acadèmic i de revelació, i de divulgació i iniciatives referents. Les candidatures presentades les avaluarà un jurat paritari, integrat per professionals del sector tecnològic de reconegut prestigi, tant del món acadèmic, com empresarial, institucional i associatiu.

 

Com a novetat, aquest any el jurat comptarà amb un comitè tècnic i un comitè d’honor, amb funcions diferents. El comitè tècnic valorarà les candidatures i en triarà sis semifinalistes per a cadascuna de les categories, i el comitè d’honor seleccionarà les tres candidatures finalistes i la guanyadora de cada categoria.  

 

Els premis, que arriben enguany a la sisena edició, s’han consolidat com a referent en el reconeixement i la divulgació del paper i el talent de les dones en l’àmbit tecnològic. L’any 2019 es van presentar 109 candidatures, una xifra que ha doblat amb escreix les 45 que van optar a la primera convocatòria del 2015.

 

El lliurament dels guardons dels Premis Dona TIC 2020 es farà coincidint amb el Dia d’Ada Lovelace, el 13 d’octubre, en reconeixement a la que fou la primera programadora de la història.

 

Categories i calendari dels Premis Dona TIC 2020 

 

Les candidatures dels Premis Dona TIC 2020 poden ser proposades fins al 18 d’agost per la mateixa candidata o bé per qualsevol altra persona o institució. Es poden presentar en aquestes set categories, que són excloents (cada candidata només pot ser-ho d’una categoria):

 

 • Emprenedora: ha de ser fundadora o cofundadora d’una empresa en actiu del sector de les TIC.
 • Professional: ha de treballar per a una empresa o organització o ser “freelance” dedicada a l’àmbit de les TIC i ha d’estar en possessió d’una titulació universitària TIC.
 • Acadèmica/Investigadora: s’ha de dedicar a la formació i/o recerca en l’àmbit de les TIC i ha d’estar en possessió d’una titulació universitària TIC.
 • Divulgadora: ha de treballar en l’àmbit de la comunicació vinculada a les TIC.
 • Revelació: ha d’haver tingut un paper rellevant i destacable en l’àmbit de les TIC tot i tenir una trajectòria curta.
 • Estudiant TIC: es divideix en Universitària i FP, i les candidates han de ser estudiants de qualsevol titulació universitària o cicle formatiu de FP de l’àmbit TIC i han d’haver desenvolupat un projecte i/o iniciativa destacable en aquest àmbit.
 • Iniciatives referents: també és divideix en dues subcategories, Empresarial i Entitat, centre formatiu/institució, i hi poden optar qualsevol empresa, entitat i/o centre formatiu/institució que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que posi en valor el paper de la dona en l’àmbit de les TIC.

 

Organitzats pel Departament de Polítiques Digitals amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones, l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona i l’associació Tertúlia Digital, els Premis Dona TIC s’inscriuen dins el Pla Dona TIC, el pla estratègic que impulsa el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública amb l’objectiu prioritari d’incrementar la presència femenina en el sector.

 

Per a més informació sobre les bases i la inscripció als Premis Dona TIC 2019, podeu consultar aquest enllaç.