Actualizado el 07/05/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Potenciar el paper de les dones en el sector TIC en benefici del sector

Potenciar el paper de les dones en el sector TIC en benefici del sector

Escrito por Redacción TNI el 16/12/2016 a las 00:01:51
2199

La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha presidit aquest vespre l’entrega de premis 12x12 Dona TIC, uns guardons que es van crear l’any 2015 per fomentar i reconèixer el paper de la dona en l’àmbit de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, així com sensibilitzar els agents econòmics i socials de la necessitat d’incorporar més dones –i, especialment, joves- en aquest sector.
 

 

Durant la seva intervenció, la consellera Munté ha destacat que "el sector TIC és un sector que creix a un ritme vertiginós, però la participació de les dones en ell és molt minsa". Davant d'això, "el compromís del Govern és clarament potenciar el paper de les dones en el sector TIC en benefici del sector, del país i de les pròpies dones".
 

 

Munté s'ha referit a algunes iniciatives impulsades pel Govern en aquest sentit, com aquests premis, la recent actualització de l'estratègia smart de la Generalitat amb un nou ambit d'actuació destinat a promoure les vocacions tecnologiques entre dones i joves, i el pla DonaTIC.cat per millorar la promoció de la dona en el món TIC, entre d'altres.


 
Munté ha insistit, però, que per canviar la tendència i que més dones s'impliquin en el sector TIC "una eina fonamental és donar visibilitat a aquelles que ja són pioneres" i, en aquest sentit, ha demanat "complicitat" a les guardonades i les assistents.


 
Impulsats per la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital i Tertúlia Digital en col·laboració amb l’Observatori Dona, Empresa, Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, els premis Dona TIC estan estructurats en 6 categories: Divulgadora; Estudiant TIC; Dona TIC Revelació; Acadèmica-Investigadora; Professional i Emprenedora.

 

Les guardonades d’aquesta segona edició dels premis han estat:

 
• Categoria Divulgadora a Therese Jamaa, directora general de GSMA i responsable de Mobile World Capital Barcelona.
• Categoria Estudiant TIC a Patricia Sampedro, estudiant d’Enginyeria Informàtica a la Universitat Politècnica de Catalunya i guanyadora del premi Anita Borg Scholar de Google.
• Categoria Dona TIC revelació: Clara Granell, investigadora formada a la Universitat Rovira i Virgili actualment realitzant el post-doctorat a la Universitat de North Carolina dels Estats Units. 
• Categoria Acadèmica/Investigadora a Montserrat Batet, docent i investigadora de la Universitat Rovira Virgili. 
• Categoria Professional a Anna Moreu, directora de consultoria a Oracle Ibèrica. 
• Categoria Emprenedora a Carlota Pi Amorós, cofundadora de la companyia comercialitzadora d'energia verda HolaLuz.

 

Concretament, la consellera Munté ha lliurat el premi de la guanyadora de la categoria Emprenedora, Carlota Pi Amorós, cofundadora de la companyia comercialitzadora d'energia verda HolaLuz, que té per objectiu fer arribar l'electricitat a llars i empreses de tot el territori nacional amb un servei simple, proper al client, innovador i amb energia 100% renovable.


 
A l’acte també hi han participat el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, i la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Teresa M. Pitarch, que han lliurat, respectivament, els premis a l’Estudiant TIC, que ha rebut Patrícia Sampedro, i el premi a Dona TIC revelació, que ha estat per a Clara Granell.

 


En aquesta edició, el jurat també ha atorgat mencions especials a:


 
• Menció especial en la categoria Divulgadora a Toñi Herrero i Carmen Jané, fundadores de Gadwoman, la primera revista femenina sobre tecnologia.  
• Menció especial en la categoria Dona TIC Revelació a Laia Subirats, investigadora al centre tecnològic Eurecat.
• Menció especial en la categoria Professional a Cristina Estavillo, responsable de Recerca i Desenvolupament a Hewlett-Packard.
 

 

El lliurament dels guardons Dona TIC ha posat fi a la jornada “12×12 Congress”, la gran trobada de cap d’any de tot el sector TIC català, en què el secretari  Jordi Puigneró ha presentat als assistents el Pacte Nacional per a la Societat Digital signat recentment per la Generalitat, les quatre diputacions catalanes i el món local per fomentar plegats el desenvolupament de la societat digital catalana.