Actualizado el 23/07/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Parlem Telecom lluita contra la bretxa digital als barris de Barcelona

Parlem Telecom lluita contra la bretxa digital als barris de Barcelona

Escrito por Agencias Externas el 07/12/2021 a las 12:52:26
1039

La lluita contra la bretxa digital a Catalunya és un dels compromisos de Parlem Telecom, que participa en diverses iniciatives per fomentar la digitalització entre els sectors més vulnerables de la societat i garantir la connectivitat de tots els estrats socials del país. L’operadora de telecomunicacions s’ha implicat ara al projecte Connectem Barcelona, que vol fomentar la inclusió digital a diversos barris de la capital catalana. La iniciativa, liderada per l’Ajuntament de Barcelona i en la qual participen diverses entitats i empreses, s’ha estrenat recentment amb una prova pilot al barri de Trinitat Nova (districte de Nou Barris), on es proporcionarà accés a internet de qualitat a 400 llars de famílies vulnerables. Per fer-ho possible, Parlem Telecom ha ofert un total de 50 targetes SIM de 100GB, que l’Ajuntament ha lliurat a 50 de les famílies designades inserides en encaminadors (routers) 4G. La iniciativa també contempla la cessió d’ordinadors portàtils a les famílies i la tasca formativa de diversos agents TIC, que acompanyaran els veïns en el procés de digitalització.


Considerant que, segons l’Enquesta sobre la bretxa digital a Barcelona de 2020, un 8,1% dels residents a la ciutat no tenen accés a internet, Parlem Telecom veu essencial l’èxit del projecte Connectem Barcelona, que aspira a expandir-se a diversos barris un cop s’avaluïn els resultats de la prova pilot a Trinitat Nova. La iniciativa és encara més necessària en el context de la pandèmia de Covid-19, que ha agreujat la desigualtat social que pateixen aquelles famílies que no poden accedir a internet, particularment en entorns laborals i educatius.


Altres aliances de Parlem per lluitar contra l’exclusió digital


Durant el curs 2020-2021, Parlem Telecom ja va col·laborar amb la Fundació IRES aportant targetes SIM per combatre l’escletxa digital a famílies en situació de vulnerabilitat amb infants en edat escolar de Catalunya i Balears. Alhora, l’operadora de telecomunicacions va establir una aliança l’any passat amb el Casal dels Infants per proporcionar connexió a Internet a diverses llars amb una situació econòmica difícil a l’àrea metropolitana de Barcelona. En concret, es van oferir encaminadors (routers) als domicilis, suport tècnic telefònic d’un operador i manteniment de la connexió wifi durant 6 mesos.


D'altra banda, en l'època del confinament domiciliari durant la pandèmia, Parlem Telecom va lliurar 400 targetes SIM al Col·legi de Metges de Barcelona, per facilitar la comunicació online entre els pacients ingressats per Covid-19 i les seves famílies a través de tauletes i mòbils a diversos hospitals de Catalunya. Per últim, destaquem que l'operadora catalana ha iniciat recentment una col·laboració amb la Fundació Impulsa, que promou la igualtat d’oportunitats dels joves estudiants i els acompanya en la seva formació i creixement personal un cop han acabat l’ensenyança obligatòria. L’objectiu d’aquesta entitat és que ningú es quedi enrere i, per tant, es dona suport a joves que es troben en famílies en una situació socioeconòmica difícil per facilitar-los que puguin cursar cicles de formació professional (FP) i prosperar laboralment. La Fundació treballa fent xarxa a Catalunya entre els estudiants i les seves famílies, les empreses, els mentors i mentores, les entitats, els centres educatius i les institucions per avançar cap a una societat més justa i cohesionada.