Actualizado el 16/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Parlem Telecom descobreix emocions al Mobile 2023

Parlem Telecom descobreix emocions al Mobile 2023

Escrito por Redacción TNI el 14/03/2023 a las 13:46:51
1370

El numero 902 de Tecnonews va haver un problema amb el link d’aquesta noticies. La reproduïm de nou

El Grup Parlem va deixar constància al Mobile World Congress (MWC) el seu compromís amb la innovació i les noves tecnologies i alhora del suport al territori i a les empreses emergents. Per això, la teleoperadora catalana va mostrar en el seu estand una plataforma d’Intel·ligència Artificial (IA) que detecta emocions, un aparell d’interconnexió a wifi que facilita l’accés a productes i serveis i una prova pilot per fer més segura la conducció autònoma. En els dos primers casos, es tracta de tecnologies elaborades per dues de les start-ups que Parlem Ventures va reconèixer en les convocatòries organitzades l’any passat per l’acceleradora d’empreses emergents del Grup Parlem. Pel que fa a la prova de mobilitat sense conductor es tracta del segon cas d’ús liderat per Parlem Telecom dins del projecte Pilot 5G Catalunya, adjudicat per Red.es a una UTE formada per vuit empreses.


Amb el lema Descobreix la teva emoció, els visitants de l’estand de Parlem Telecom van poder saber quines emocions els provoquen els anuncis publicitaris de la teleoperadora. Mentre els visitants miràven els vídeos, una plataforma de reconeixement facial -basada en una tecnologia d’IA desenvolupada per l’empresa Get Feeder- captava les mètriques necessàries i determinava quines reaccions els havein generat els anuncis. Aquesta eina de gestió de la informació monitoritza, analitza i mostra de manera visual els indicadors claus d’unes dades que es tradueixen en anàlisis qualitatives basades en les emocions, que mostren sentiments i reaccions dels espectadors.


D’altra banda, dins el compromís pel territori i el seu teixit empresarial, Parlem Telecom va mostrar també la tecnologia que aplica la start-up Wipass -una de les guanyadores de la segona convocatòria de Parlem Ventures- per facilitar serveis de màrqueting. Es tracta d’un aparell d’interconnexió que és una porta d’entrada automàtica al wifi, sense haver de posar cap contrasenya, ja que només cal apropar el dispositiu a l’aparell per connectar-s’hi i accedir a tots els serveis disponibles.


D’altra banda, durant el Mobile, la companyia també va fer demostracions d’una simulació sobre seguretat en la conducció autònoma que Parlem Telecom va liderar dins del Pilot 5G Catalunya. Es tracta d’unes aplicacions de reconeixement d’imatges a través d’Intel·ligència Artificial (desenvolupades pel centre d’investigació i2CAT, sota la direcció de Parlem) que facilita informació fiable, en temps real i en imatges d’alta qualitat al vehicle. D'aquesta manera, pot avançar-se i reaccionar davant d’un obstacle o qualsevol altre risc abans de trobar-se’l en el seu recorregut. En aquesta ocasió, durant el MWC la telco va fer servir un patinet elèctric per mostrar el funcionament de la nova tecnologia.