Actualizado el 23/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Parlem i Inveready finançaran les startups tecnològiques de Parlem Ventures

Parlem i Inveready finançaran les startups tecnològiques de Parlem Ventures

Escrito por Agencias Externas el 12/10/2022 a las 16:17:15
1577

Parlem Telecom i Inveready posen en marxa avui la 2a edició de Parlem Ventures, el programa d'acceleració d'startups nascut a principis del 2022 per atraure talent emprenedor vinculat al sector de les noves tecnologies de Catalunya, Illes Balears i País Valencià. La iniciativa de l’operadora de telecomunicacions i de la gestora de Capital Risc, que compta amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona, la Fundació i2CAT, la Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) i el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, busca promoure empreses emergents en fase “llavor” (seed stage) i prioritza aquells projectes que ofereixen solucions tecnològiques innovadores amb un model B2B (business-to-business).


En aquesta segona convocatòria anual de Parlem Ventures, que està oberta a la inscripció d’startups fins al 22 d’octubre, Parlem Telecom i Inveready contemplen invertir fins a 300.000 k €, a través de préstecs convertibles, en els tres nous projectes que seran reconeguts per un jurat d’experts de l’acceleradora en el “Pitch Day” previst pel proper 16 de desembre. En concret, cada startup guanyadora optarà a rebre fins a 50k € per part de l'operadora i 50k € per part de la gestora de Capital Risc.


El darrer mes de juny va concloure la 1a edició de Parlem Ventures, en la qual el jurat del programa d’acceleració va triar tres empreses innovadores entre totes les candidates que s’hi van presentar. Les guanyadores van ser Bambai, que ofereix solucions en l’àmbit de la seguretat i la Internet de les Coses, Feeder, que fa servir eines d’Intel·ligència Artificial i martech, i Silt, que pertany a l’àmbit de la Identitat Digital. Parlem Telecom i Inveready han invertit un total de 150k € en aquestes tres startups, dels quals 100k € han estat aportats per l’operadora i 50k € per la gestora de Capital Risc.


Parlem Ventures, que permet la participació de fins a 15 projectes en cadascuna de les seves convocatòries, ofereix als emprenedors sessions de formació (workshops) i de consultoria (mentoring) a càrrec d'experts de Parlem Telecom, Inveready, i2CAT, Cambra de Comerç de Barcelona i MWCapital. Aquestes sessions individuals i grupals, que fomenten el networking entre els participants, tracten aspectes claus en el desenvolupament d'una startup, com l'accés a ajudes públiques, l'estructuració de rondes de finançament, l'elaboració de plans de negoci o les possibilitats d’internacionalització. A més, MWCapital forma els emprenedors en els usos de la tecnologia 5G (com l’edge computing o l’aplicació de la Internet de les Coses) i la Cambra de Barcelona efectua una radiografia del sector de les petites i mitjanes empreses, mentre que i2CAT ajuda els emprenedors a plantejar les primeres versions de producte i enfortir les bases tecnològiques del projecte amb l'ecosistema digital d'innovació.


L’objectiu és que totes les start-ups que participin a Parlem Ventures estiguin capacitades per presentar el seu projecte empresarial al mencionat “Pitch Day”. Les sessions se celebren en diversos espais de la Cambra i, molt particularment, al HUB cambraDigital de Barcelona, un entorn de més de 500 metres quadrats inaugurat el 2021 per incrementar la productivitat dels emprenedors i pimes a través del foment de la transformació digital.