Actualizado el 23/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Nueva directora de Telecos.cat

Nueva directora de Telecos.cat

Escrito por Redacción TNI el 22/09/2023 a las 11:15:27
696

L’Associació Catalana d’Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals (Telecos.cat) ja ha fet efectiu el relleu en la seva direcció després de la jubilació de Salvador Ramon i Paulí, qui ha dirigit l’entitat durant els darrers 10 anys. La nova directora és Inés Garriga Rodríguez, enginyera informàtica per la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB-UPC) i amb una àmplia trajectòria en direcció de projectes i equips, tant des de l’àmbit públic com privat. Garriga ha assumit càrrecs de responsabilitat a centres de recerca i innovació, a l’administració pública (amb diferents rols exercits en mandats i governs diferents) i a l’empresa privada.

 

La promoció del talent i la innovació com a eina de transformació és una constant a la seva carrera. Així, la nova directora de Telecos.cat ha treballat a entitats i empreses tan destacades com la Fundació i2CAT (on de 2004 a 2008 va endegar i coordinar el departament d’innovació en tecnologies audiovisuals sobre Internet); a la Fundació DigitalTalent (que va dirigir de 2008 a 2011); a l’Institut de Cultura de Barcelona (com a directora de creativitat i innovació de 2011 a 2015) o a UPF Ventures (com a consultora d’innovació de 2016 a 2017). També té experiència a l’administració pública: com a adjunta al regidor del Districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona (2017-2019) i cap de Gabinet Tècnic de Presidència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (2020-2022).

 

A partir d’avui, enceta una nova etapa al capdavant de Telecos.cat amb la voluntat de donar continuïtat a la feina feta per l’anterior equip directiu i fer créixer l’entitat. En aquest sentit, Garriga posarà el focus en els tres eixos estratègics definits per l’actual Junta directiva: donar cobertura i serveis als professionals de l’Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals catalans (treballin on treballin); la creació d’un think tank de caire tecnològic i humanístic (que incorpori els valors europeus i de l’ètica en l’ús de la tecnologia);  i la capacitat d’influència en les administracions públiques (perquè facin els canvis administratius i legislatius necessaris per tal que la simbiosi universitat-empresa sigui una realitat efectiva).

 

Un cop fet aquest relleu, l’actual Junta directiva i totes les persones de Telecos.cat que al llarg de la darrera dècada han treballat i col·laborat amb Salvador Ramon, volen posar de relleu la seva dedicació i compromís amb el col·lectiu, així com els bons resultats obtinguts durant la seva etapa com a director.