Actualizado el 18/06/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Neix aproop, operadora valenciana del grup Parlem Telecom

Neix aproop, operadora valenciana del grup Parlem Telecom

Escrito por Agencias Externas el 11/08/2021 a las 16:48:38
1182

Aproop és un operador de telecomunicacions de proximitat, nascut a València, que ofereix serveis integrals de mòbil, internet i fix a tot el territori de la Comunitat Valenciana”. Així ha definit la nova companyia el seu Conseller Delegat, Octavi Sánchez, qui ha afegit: “A aproop pensem que el factor fonamental és el servei al client: un servei de proximitat, que permeta que el client puga parlar amb persones que l’escolten en el seu idioma o interactuar amb serveis digitals en la seua llengua, que oferisca la màxima cobertura, i que compte amb paquets flexibles i amb preus justos i competitius.


Durant l’acte de presentació que s’ha celebrat avui, 8 de juliol, a l’Ateneu Mercantil de València, Sánchez ha explicat que aproop no es conforma en establir-se com a una companyia de telecomunicacions convencional, sinó que els seus objectius van més enllà de la tasca exclusivament empresarial i passen per “transcendir el concepte tradicional que es té d’una operadora per esdevenir una eina vertebradora d'un territori amb una llengua compartida i una realitat diversa”. En paraules del seu Conseller Delegat, la firma valenciana vol consolidar-se com a un “agent cohesiu entre castellonencs, valencians i alacantins, desenvolupant accions de promoció dintre dels àmbits cultural i social” per tal de “contribuir al desenvolupament de la nostra terra i la nostra gent i impulsar l'economia de la Comunitat Valenciana generant llocs de treball, garantint infraestructures, assegurant la connexió a la gent més desafavorida, preservant la nostra cultura i fomentant l’ús de la nostra llengua”. Amb la finalitat d’assolir tots aquests propòsits, el màxim responsable de l’operador ha recalcat que és fonamental “treballar colze a colze amb les institucions, les diferents administracions i les entitats culturals del nostre àmbit territorial”.


Aproop naix per consolidar i expandir el llegat d’Octel Telecom & Tech S.L., fundada pel propi Octavi Sánchez al 2019, des d’una nova perspectiva en la que la qualitat del servei va unida a una decidida aposta per la llengua i la cultura valencianes. Així, aproop compta amb més de 10.500 clients d’Internet i amb 10.600 clients de mòbil. A més, la nova companyia s’integra dins d’un projecte d’operadors regionals de proximitat liderat per Parlem Telecom, operadora de telecomunicacions nascuda a Catalunya i que es troba amb un procés de consolidació i expansió del seu model de negoci.


Parlem va eixir a Borsa el passat 22 de Juny, amb un pla estratègic que inclou l’objectiu d’unir-se a companyies locals d'altres territoris del estat espanyol i d`Europa, amb la fi de replicar conjuntament el seu model de proximitat i d’identificació i suport a la cultura i la llengua autòctones de cada territori, adaptant-se a la identitat social i cultural de cada regió.


Tal i com ha explicat Sánchez, per tal de consolidar la seua expansió “aproop naix amb la voluntat de afegir altres operadors locals al projecte per tal de tindre una major capacitat a l’hora d’oferir el millor servei de proximitat als nostres clients” i és per això que “continuarà desplegant la seua xarxa pròpia per tota la Comunitat Valenciana, arribant també als pobles xicotets on no apleguen els grans operadors sempre en col·laboració amb les institucions i les administracions corresponents”. De fet, les previsions de l’operadora passen per duplicar els clients al llarg del pròxim any; obrir quatre noves tendes; augmentar el número d’empleats i arribar als 100 distribuïdors per abastar una quota de mercat del 5% dintre del sector.


Per la seua banda, Herminio Ruiz, Director de Tecnologies de la Informació de la companyia, ha especificat que aproop “és un operador amb xarxa pròpia i amb acords amb altres operadors que li permeten tindre la màxima cobertura a tot l’estat espanyol i l’accés la tecnologia més moderna” per oferir serveis integrals de mòbil, internet i fix. Ruiz ha aclarit que “aproop treballa sobre la xarxa de telefonia mòbil de Yoigo i Orange i, per tant, disposa de la mateixa cobertura que ofereixen aquests operadors a nivell de l'estat espanyol, el que li permet cobrir tot el territori”. De fet, en virtut dels acords signats pel grup Masmóvil amb Telefónica, també es presta accés a la cobertura de Telefónica a aquelles zones on la d’Orange i Yoigo és insuficient. “A nivell internacional” ha afegit Ruiz, “es dona la mateixa cobertura amb la que compta el grup Masmóvil gràcies al servei de roaming, que permet navegar fora del país”.


Pel que fa a internet, el CIO de la firma ha assenyalat que “comptem amb una xarxa pròpia de internet mitjançant la tecnologia Wimax (Ràdio) i també amb Fibra (FTTH) a diverses poblacions de la Comunitat Valenciana. La xarxa pròpia es complementa amb els acords amb diversos operadors de fibra òptica per comercialitzar les seves infraestructures tant de manera directa o indirecta, el que ens permet oferir cobertura de fibra òptica a pràcticament tot el nostre territori”. A més, s’ofereix telefonia fixa a través de la tecnologia IP.


En resum, aproop naix amb la ferma intenció d’establir-se no només com l’operador de telecomunicacions valencià de referència, sinó, a més, com un agent vertebrador del territori que intervé directament, sempre en col·laboració amb les institucions, en la dinamització del teixit sociocultural de la Comunitat Valenciana.