Actualizado el 16/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Mobile World Capital presenta una demo hologràfica amb 5G

Mobile World Capital presenta una demo hologràfica amb 5G

Escrito por Agencias Externas el 13/07/2021 a las 17:31:15
1540

Mobile World Capital Barcelona, amb la col·laboració de Vodafone i Newtonlab Space, han presentat 5G Hologram, un projecte que demostra el potencial de la tecnologia hologràfica combinada amb la tecnologia 5G. Portl, l’holograma presentat en el marc del MWC Barcelona 2021, està previst que revolucioni el món de l’entreteniment i de les comunicacions entre persones.


Gràcies a la baixa latència o retard i a l’alta velocitat de la xarxa comercial 5G de Vodafone, la comunicació d’imatges hologràfiques pot transmetre senyals de vídeo 3D amb una gran quantitat de dades, la qual cosa pot representar un món més real als usuaris i fer un salt qualitatiu en la interactivitat.


La xarxa 5G és clau perquè la tecnologia hologràfica passi al següent nivell. Amb un flux de grans quantitats de dades en temps real, les tecnologies immersives estan llestes per un ampli ús comercial. La tecnologia immersiva i la telepresència afectarà la forma en la qual els productors de continguts, les marques i una àmplia varietat d’indústries es dirigeixen al mercat.


Segons Eduard Martín, CIO i director de 5G de Mobile World Capital Barcelona: “S’està avançant molt ràpidament en aquesta tecnologia i estem segurs que aquest és el camí a seguir. No sabem si serà d’aquí a 5 anys, però el que sí que sabem és que la tecnologia hologràfica és aquí per quedar-se i revolucionarà no només la indústria de l’entreteniment, sinó les comunicacions en general”.


La cabina hologràfica


A través de Portl, el dispositiu hologràfic de Newtonlab Space, es poden projectar continguts en 3D i fins i tot una persona a mida real, la qual cosa permet la telepresència d’alt nivell en temps real mitjançant la tecnologia 5G.


Portl compta amb una càmera i dos altaveus que, sumats a la tecnologia 5G, permet interacció en temps real entre el públic físic davant del dispositiu i la persona projectada com a holograma que es troba a l’estudi de captació, que pot estar en qualsevol lloc del món. La resolució i la qualitat d’imatge en l’holograma és màxima, així com la immediatesa del retorn que és essencial per a la interacció en temps real.


L’holograma en el MWC Barcelona 2021


Des d’avui fins dijous, últim dia del congrés, Mobile World Capital Barcelona tindrà en el seu stand (3F10) aquest holograma, que podran provar els assistents per crear el seu mateix holograma i veure-ho projectat en directe dins del dispositiu Portl.