Actualizado el 16/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Manresa inaugura l'era dels espectacles aeris amb drons a Catalunya

Manresa inaugura l'era dels espectacles aeris amb drons a Catalunya

Escrito por Agencias Externas el 12/01/2021 a las 12:16:46
955

Flock Art Drone ha fet història en ser la primera empresa a realitzar un espectacle de llums amb drons a Catalunya. El cel de Manresa es va il·luminar ahir al vespre amb el primer espectacle d’aquestes característiques que ha tingut lloc en territori català.


Des dels seus domicilis i des dels carrers, els veïns i les veïnes de Manresa han pogut seguir aquesta innovadora proposta que ha dibuixat al cel figures de temàtica nadalenca i de grans dimensions, amb més de 100 metres d’ample i 50 metres d’alt. Estels, flocs de neu o rens són algunes de les figures que s’han pogut veure durant aquest inèdit espectacle adreçat a públics de totes les edats.


Després de l’estrena a Manresa, l’espectacle es trasllada a Sant Feliu de Guíxols on es podrà veure avui i demà al vespre. En aquest cas es faran dues funcions en dos dies i dues localitzacions diferents per assegurar que l’espectacle pugui ser vist per tots els habitants de la població gironina.


Flock Drone Art, formada per un grup d’emprenedors catalans, és la primera empresa catalana que dissenya i realitza espectacles amb drons. Flock Drone Art se situa a l’avantguarda de la tecnologia oferint espectacles inèdits de llums amb drons, la unió perfecta entre art i tecnologia. Els shows de Flock Drone Art són una proposta avantguardista que actualitzen la màgia clàssica de la pirotècnia -flock és una paraula anglesa que vol dir bandada d’ocells-.


L’empresa disposa d’una cinquantena de drons que poden volar alhora, tot i que ja està treballant per ampliar la seva flota a més de 100 naus per augmentar l’espectacularitat de les propostes. Flock Drone Art fa dos anys que treballa en el desenvolupament del projecte empresarial i tecnològic.  Amb vocació internacional, l’empresa catalana ha iniciat contactes amb empreses de les mateixes característiques d’altres països per treballar plegats.


Els espectacles de drons es basen en diferents tècniques per oferir una coreografia preprogramada amb múltiples aplicacions i cal destacar la seva versatilitat, ja que es poden dibuixar tota mena de logotips i figures per a un ampli ventall d’esdeveniments personalitzats: celebracions, promocions turístiques, promocions de marca, presentacions de productes...


Espectacles segurs i respectuosos amb l’entorn


Aquesta proposta és una bona alternativa per oferir esdeveniments amb seguretat davant la crisi de la Covid-19 perquè els espectacles es poden veure des de molts punts i són perfectament visibles a més de 500 metres de distància. A més, és una pràctica respectuosa amb el medi ambient, ja que no deixa residus. De moment, Flock Drone Art ha desenvolupat espectacles a l’exterior però ja està treballant en propostes a l’interior que permetran crear nous formats amb diverses disciplines artístiques com la dansa o la música.


Flock Drone Art està impulsada per un grup d’empreses innovadores: Link Produccions, empresa gironina especialitzada en serveis a l’espectacle; Drone Catalunya, empresa dedicada a la fotografia i al vídeo amb drons; Mas Vinyoles Venture Factory, empresa de Sant Pere de Torelló creadora de startups especialista en el camp de les tecnologies netes; i Agrotech Geomap, empresa de Solsona amb més de deu anys d’experiència en el sector de la cartografia i les noves tecnologies.