Actualizado el 16/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Lliurament de guardons del concurs Webs al punt .cat

Lliurament de guardons del concurs Webs al punt .cat

Escrito por Redacción TNI el 12/05/2015 a las 15:37:51
1801

La Fundació puntCAT, l’entitat privada que gestiona el domini .cat, ha lliurat els guardons de la 5a edició de Webs al punt .cat, un concurs que convida els estudiants de territoris de parla catalana d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) o Superior (CFGS) a dissenyar un lloc web o una app en català dins del seu àmbit acadèmic. L’acte, que s’ha celebrat al CosmoCaixa de Barcelona, ha reconegut, entre d’altres, un web que orienta els alumnes per afrontar les Proves d’Accés a la Universitat (categoria Batxillerat i CFGM), un que consisteix en un joc educatiu de geolocalització pel territori català (categoria CFGS) i un que dóna a conèixer la xarxa de pobles que conformen la comarca de la Garrotxa (categoria ESO).

 

Així mateix, enguany s’ha lliurat, per primer cop, un premi en la nova categoria d’apps en català. L’aplicació mòbil guanyadora ha estat una que permet a qui se la descarrega jugar al joc “Enfonsar la flota”. El jurat d’especialistes del món de l’educació i de les TIC ha escollit divuit dels guardons lliurats avui. Entre aquests es troba el Premi especial futurs periodistes AMIC - Fundació puntCAT, que ha coordinat l’Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació amb la Fundació puntCAT, i que reconeix el millor web periodístic.

 

Enguany s’ha premiat un portal dedicat a la informació tecnològica. D’altra banda, s’ha reconegut també amb un premi al lloc web més votat a Internet. El certamen, que va ser creat per la Fundació puntCAT per tal de fomentar el coneixement de les noves tecnologies, la creativitat dels participants i l’ús correcte del català, ha comptat enguany amb la participació més elevada des de la seva creació.

 

En total, han concursat 1.856 alumnes del curs 2014/2015 corresponents a 609 grups de 105 centres educatius de Catalunya, Illes Balears i País Valencià. El lliurament de premis, que ha estat conduït per la periodista Xantal Llavina, ha comptat amb la participació de Ricard Huguet, president de la Fundació puntCAT; Santi Ribera; director general de la Fundació puntCAT; Antoni Arasanz, assessor del Departament d’Ensenyament de la Generalitat; Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat; Josep Ritort, secretari general de l’Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC) i Pau Font, creador i promotor d'Appsencatala.cat.

 

La 5a edició de Webs al punt .cat ha comptat amb la col·laboració de Port Aventura, FC Barcelona, Munich i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, que han proporcionat diversos dels premis lliurats als estudiants guanyadors.