Actualizado el 23/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. La UPC explica, en vídeo com serà el futur de la intel·ligència artificial

La UPC explica, en vídeo com serà el futur de la intel·ligència artificial

Escrito por Agencias Externas el 25/06/2019 a las 21:07:14
1132

La intel·ligència artificial està revolucionant el món de la indústria, la medicina o l’economia, amb aplicacions que van des dels sistemes de conducció autònoma fins al diagnòstic de malalties. Però, més enllà dels avantatges en el desenvolupament científic i tecnològic, aquest tipus de sistemes plantegen reptes que caldrà afrontar en un futur proper, com ara la transformació del món del treball o les noves formes de relació que s'establiran entre les persones i les màquines, les quals seran capaces ben aviat d’experimentar emocions semblants a les nostres.


Quin futur planteja, doncs, la intel·ligència artificial i com fer front als nous reptes? Aquesta és la principal pregunta que Raúl Benítez, professor i investigador del Departament d'Enginyeria de Sistemes, Automàtica i Informàtica Industrial de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), respon al segon vídeo de la sèrie #looopers, ‘Inteligencia artificial: el futuro que viene’. Al vídeo, l’investigador tracta les qüestions essencials de la intel·ligència artificial i dibuixa com serà la societat del futur amb aquest tipus de sistemes intel·ligents, que seran presents a gairebé tots els àmbits de la vida quotidiana.


Raúl Benítez és expert en anàlisi de dades, intel·ligència artificial i processament d’imatges, i està vinculat a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB) i a l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE), on és, també, sotsdirector de Relacions Internacionals i Planificació Estratègica. Benítez combina el vessant docent amb la investigació, com a membre del grup de recerca ANCORA – Anàlisi i control del ritme cardíac i del CREB – Centre de Recerca en Enginyeria Biomèdica.


‘Inteligencia artificial: el futuro que viene’ és la segona entrega de la sèrie de divulgació científica i tecnològica #looopers, impulsada pel Servei de Comunicació de la UPC amb l’objectiu de divulgar i promoure els àmbits STEAM entre el públic adolescent i jove a YouTube. El primer vídeo de la sèrie, estrenat el mes de juny passat, va ser ‘Nanoquè? Nanosatèl·lits!’, on l’investigador Carles Araguz explica què és un nanosatèl·lit i quines són les seves aplicacions.