Actualizado el 26/03/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. La Govern duplica l'espai d'exposició

La Govern duplica l'espai d'exposició

Escrito por Redacción TNI el 17/11/2015 a las 19:14:12
2526

La Generalitat de Catalunya escenificarà la seva aposta decidida per fer del país un territori intel·ligent de referència i abast internacionals amb la participació més destacada fins ara en l’Smart City Expo World Congress (SCEWC), la fira internacional de les smart cities que celebrarà la seva cinquena edició de 17 al 19 novembre a Fira de Barcelona Gran Via consolidada com la cita més important d’aquest àmbit a escala mundial.

La participació de la Generalitat al SCEWC 2015 es desenvoluparà sota l’epígraf Smart Catalonia i comptarà amb un estand de 420 metres quadrats (el doble d’espai que a l’edició anterior) que acollirà els estands individuals de les 20 empreses i centres tecnològics catalans que participen a la fira amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través del Departament d’Empresa i Ocupació. Les empreses són ADTEL, DOXA, Intelligent Atlas, Shotl–Drivania, Sparsity, Starlab, Tecsidel, Webdom Labs, Xpresa Geophysics, Ledmotive, 4crew projects, Aggaros, Transversal Business, Intesis, IOT Labs i Opticits; i el centres tecnològics Eurecat, i2CAT, CTTC i Citcea UPC TeknoCEA.

A més, l’estand Smart Catalonia disposarà d’una zona d’exhibició estàtica on s’exposaran diferents projectes de l’estratègia smart del Govern català, SmartCAT (Catalonia SmartLab, projectes SmartCitizen i Catalonia Smart Drone), i altres propostes relacionades amb les smart cities del Departament de Territori i Sostenibilitat, com ara una prova pilot per monitoritzar trens del sistema de Rodalies, que realitza el departament de la Generalitat juntament amb la Universitat de Berkeley. També s’hi exposaran les app i eines web desenvolupades per l’Agència de Residus de Catalunya per conèixer el model de recollida de residus de cada municipi, consultar les dades estadístiques o quina és l’activitat educativa en matèria de residus arreu de Catalunya; i altres projectes i iniciatives smart de  l'Institut Català del Sòl, l'Agència Catalana de l’Aigua, el Servei Meteorològic de Catalunya i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta edició del SCEWC comptarà també amb la presència, amb el suport de la Generalitat a través de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, del grup Catalonia Smart Drone, l’embrió del que vol ser el clúster de la indústria catalana de les solucions smart amb drons. Catalonia Smart Drone disposarà d’un espai d’exposició de 30 metres quadrats i d’una zona de vols exterior de 400 metres quadrats on, mitjançant diferents activitats, donarà a conèixer els serveis i solucions smart amb drons aplicades a diversos àmbits com ara la gestió d’emergències, el control urbanístic o el manteniment d'instal·lacions.

Brokerage Event i contactes internacionals

La participació de la Generalitat es completa amb una altra de les activitats destacades del congrés, el Brokerage Event, l’esdeveniment internacional que organitza l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Ocupació, ACCIÓ, com a node de la xarxa EEN a Catalunya.  

El Brokerage Event consisteix en entrevistes bilaterals de vint minuts de durada entre empreses que busquen socis potencials i oportunitats de cooperació. Al Brokerage Event d’aquesta edició es duran a terme més de 1.300 reunions entre més de 400 empreses procedents de 43 països de tot el món. Entre els participants hi ha empreses com IBM, Toyota, Philips, Suma Capital o EON. A més, les companyies tindran l’oportunitat de reunir-se amb ajuntaments d’altres països que assisteixen a la fira amb l’objectiu de trobar solucions als reptes que presenten les seves ciutats. És el cas de Jerusalem o de Montreal.

En el marc del congrés, la Generalitat de Catalunya també rebrà nombroses delegacions internacionals per explorar vies de col·laboració en Smart Cities, emprenedoria, innovació i el creixent ecosistema d’empreses emergents. Els països visitants, entre d’altres, són Brasil, Singapur, Índia, Corea, Estats Units i Xile.

Presentacions i conferències

L’activitat de la Generalitat quant a presentacions i conferències també es multiplica de manera important en aquesta edició, en sintonia amb el creixement del congrés, que es presenta amb un 40% més d’expositors (dels 275 de l’edició anterior als 465 actuals), més de 500 ciutats participants (440 el 2014), més de 500 ponents (380 el 2014) i una previsió de més de 12.000 visitants (10.800 l’any passat).  

Així, durant els tres dies del SCEWC 2015, l’estand SmartCatalonia acollirà, a  més de presentacions de productes i serveis d’algunes de les empreses que hi tenen espai, la presentació d’un projecte europeu de cooperació per dissenyar les Smart Schools del futur;  la presentació de l’adhesió de la Generalitat de Catalunya a l’organisme de certificació internacional Cities Standards Institute; la presentació del projecte Viamet del Servei Meteorològic de Catalunya, una eina de gestió de carreteres que permet fer una diagnosi i conèixer l’estat de la via per cada tram; i una jornada dedicada al concepte smart mobility per aprofundir sobre aspectes relacionats amb la gestió ferroviària intel·ligent, organitzada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

La Congress Area, per la seva banda, serà l’escenari de l’acte “SmartCAT, un any d’estratègia de territori intel•ligent”, en què es farà balanç del projectes desenvolupats durant aquest any i es presentaran tres noves iniciatives destacades;  i de la “Catalonia Smart Drone Conference”, dues sessions de ponències relacionades amb els serveis i solucions smart amb drons on la Generalitat presentarà el seu suport estratègic al grup Catalonia Smart Drone.

La mateixa zona de conferències acollirà el “Rural Smart Grids Congress”, un congrés organitzat per l’Institut Català d’Energia (ICAEN), el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, el consorci Localret i el Col·legi d’Enginyers Agrònoms, on, durant tot un dia, es debatrà la necessitat d’equilibrar el flux urbà-rural bidireccional de recursos, materials, productes i serveis, i es convidarà les zones rurals a unir-se a la revolució smart.

A l’Àrea CC1 tindrà lloc el “Workshop sobre Compra Pública Innovadora”, que té l’objectiu d’animar les entitats públiques catalanes a utilitzar aquest instrument per comprar serveis i productes innovadors que donin solució als seus problemes.

Per últim, la Generalitat també participarà al “Circular Economy. European Summit”, un esdeveniment per aprofundir sobre l’economia circular, que mostra com la innovació en el cicle dels materials, l'estalvi i la reutilització de recursos, a més de reduir costos i impacte ambiental, representa noves oportunitats de negoci.

Programa d’activitats de la Generalitat de Catalunya al SCEWC 2015

Dimarts, 17 de novembre 

9:30h Circular Economy. European Summit
ACCIÓ / Fira de Barcelona
Hall 2 Sala 1
11.45h Viamet. Predicció meteorològica d’alta resolució aplicada a la vialitat hivernal
Servei Meteorològic de Catalunya
Estand Smart Catalonia de la Generalitat de Catalunya (D449)

13.00h Presentació del projecte Collaborative design for Smart pupils
Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació
Estand Smart Catalonia de la Generalitat de Catalunya (D449)

Dimecres, 18 de novembre 

9.30h   SmartCAT, un any d’estratègia de territori intel•ligent
Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació
Sala 1 Congress Area


9.30h  Rural Smart Grids Congress
ICAEN / Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació  
Sala 5 Congress Area

10.00h- Brokerage Event
18:00h  ACCIÓ
Hall 2 - Marketplace     
        
11.00h  Smart Mobility en l’àmbit europeu
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya
Estand Smart Catalonia de la Generalitat de Catalunya (D449)

15.30h  Curses de drons amb tecnologia FPV (First Person View)
L’activitat es durà a terme fins  a les 18.30h
Zona de vol exterior securitzada entre els pavellons 1 i 2. Accés per la sortida 2.18

15.30h  Workshop Compra pública innovadora
ACCIÓ
Sala 1.3 Area CC1

16.15h  Presentació de l’adhesió de la Generalitat al Cities Standards Institute 
Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació
Estand Smart Catalonia de la Generalitat de Catalunya (D449)

Dijous, 19 de novembre 

9.30h    Demostracions en directe de solucions amb drones
L’activitat es durà a terme fins a les 13.30h
Zona de vol exterior securitzada entre els pavellons 1 i 2. Accés per la sortida 2.18

10.00h- Brokerage Event
18:00h  ACCIÓ
Hall 2 - Marketplace     

16.30h  Catalonia Smart Drone Conference
Catalonia Smart Drone
Sala 4 Congress Area