Actualizado el 11/06/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. La Generalitat presenta el desplegament de la fibra òptica a Lloret de Mar

La Generalitat presenta el desplegament de la fibra òptica a Lloret de Mar

Escrito por Redacción TNI el 28/10/2016 a las 19:05:23
1448

El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, acompanyat per l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, ha donat a conèixer avui els detalls de les obres de desplegament de la fibra òptica que s’estan duent a terme al vessant marítim de la comarca de la Selva i que connecten els municipis de Vidreres amb Lloret (per la C-63) i amb Blanes (per la Gi-682). Les obres finalitzaran abans d’acabar l’any i s’han dut a terme gràcies a l’acció conjunta entre la Generalitat i l’Ajuntament de Lloret (atès que un tram de la xarxa travessa la zona urbana d’aquest municipi), i han estat executades mitjançant la Xarxa Oberta de Catalunya (XOC). Unes obres que han suposat una inversió de 560.000 euros amb una extensió de xarxa d’uns 10 quilòmetres aproximadament.

 

Puigneró ha assegurat que “avui presentem el que és una mostra d’èxit de l’acció conjunta entre la Generalitat, l’Ajuntament de Lloret i un operador de telecomunicacions com és la XOC”, tot destacant que “l’arribada de la fibra òptica de la Generalitat a la Selva marítima farà que millorin a Lloret i Blanes, de forma generalitzada i progressiva durant els propers anys,  les prestacions de tots els serveis de comunicacions electròniques, des de la telefonia mòbil 3G i 4G fins als serveis de fibra òptica a la llar". El secretari ha afegit que "també és una gran oportunitat per ajudar els petits operadors locals de telecomunicacions, que podran prestar serveis de connectivitat d’Internet d’alta capacitat a càmpings, hotels i empreses, fent més competitiu el sector turístic del municipi”.

 

El secretari ha conclòs la seva intervenció assegurant que “accions com aquestes demostren el compromís del Govern per seguir avançant en l’objectiu de fer de Catalunya un Smart Country de referència internacional, precisament avui que fa exactament 2 anys que el Govern va aprovar l’estratègia SmartCAT”.

 

Per la seva banda, l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, ha volgut destacar els avantatges que el desplegament de la fibra òptica tindrà per al municipi. En aquest sentit, ha comentat que “amb aquest desplegament, complim un dels punts prioritaris del pla operatiu del municipi i millorem significativament la qualitat del servei per a la ciutadania i el teixit empresarial ”.

 

L’acte de presentació, que s’ha dut a terme a la seu de l’Ajuntament de Lloret de Mar, també ha comptat amb la presència del regidor de Noves Tecnologies, Albert Robert, i del regidor del Pla Operatiu de Lloret de Mar, Jordi Orobitg.