Actualizado el 23/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL

La Diada de les TIC de Catalunya celebrarà l'apoderament ciutadà

Escrito por Guillem Alsina el 17/09/2019 a las 17:45:12
1331

Com cada any, l’Associació Graus TIC celebrarà, aquest proper dia 25, la Diada de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Catalunya que, enguany, estarà dedicada a l’apoderament de la ciutadania.


Sens dubte és un tema de rabiosa actualitat, després de la presentació per part de la Generalitat de la iniciativa identiCAT, amb la qual el govern busca donar al ciutadà més control sobre les dades que comparteix amb l’administració pública.


En aquest marc, els eixos rectors que portaran endavant la Diada de les TIC seran les influències tecnològiques que estan marcant la nostra societat: el gaming i la creixent economia que aquest comporta, les plataformes de continguts digitals (com ara Netflix, Spotify o d’altres), els nous models de turisme, i l’impacte de les TIC en les àrees de l’e-health (aplicació de la tecnologia a l’àrea de la salut), l’educació i l’administració pública.


L’esdeveniment, que es celebrarà al CosmoCaixa de Barcelona, començarà a les 9 del matí amb la benvinguda, a càrrec del Molt Honorable President de la Generalitat, Sr. Joaquim Torra, el Molt Honorable President del Parlament, Sr. Roger Torrent, l’alcadessa de Barcelona, Sra. Ada Colau, el rector de la Universitat Pompeu Fabra, Jaume Casals, el president de PIMEC, Josep González, i el president de GrausTIC, Dani Pujol.


A partir de les 9:20, es durà a terme la conferència inaugural a càrrec del periodista i soci del Grup MediaPro Tatxo Benet, i quan aquesta acabi, entre les 10:15 i les 11:45 es celebraran una sèrie de taules rodones de manera paral·lela.


Els temes d’aquestes serna el gaming, les plataformes digitals, els nous models de negoci i el seu impacte en la vida quotidiana, la nova educació a l’administració pública i les empreses, i les aplicacions de la 5G a l’àmbit sanitari. Aquestes taules rodones seran resumides posteriorment para la vicepresidenta de Young IT Girls, Jara Forcadell.


A les 12:30 es celebrarà la conferència magistral a càrrec de Carme Torras, professora d’investigació a l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial CSIC-UPS, i l’esdeveniment posarà el punt i final amb la part lúdica que suposarà el grup de música a cappella Beat Voices, i l’entrega dels Premis GrausTIC 2019.


La inscripció en aquest esdeveniment és gratuïta i es pot dur a terme a través de la web o de l’aplicació mòbil Eventbrite.