Actualizado el 23/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. La ciutadania digital centra la Jornada Internet Social 2019

La ciutadania digital centra la Jornada Internet Social 2019

Escrito por Agencias Externas el 02/07/2019 a las 20:35:04
974

‘Punt TIC i ciutadania digital’ és el lema de la nova edició de la Jornada de dinamització de la Internet Social (JdIS), que ha organitzat el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, a l’Espai Bital de l’Hospitalet de Llobregat.


La directora general de Societat Digital, Joana Barbany, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda a una jornada que té com a objectiu facilitar les sinergies entre els Punt TIC i altres iniciatives innovadores. Durant la sessió s’ha informat, entre d’altres temes, de l’estat del projecte de carta de drets i responsabilitats de la ciutadania de Catalunya en l’era digital, impulsat pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública.


La Jornada de dinamització de la Internet Social és una trobada anual adreçada a totes les persones que formen part de la Xarxa Punt TIC i a d'altres professionals i entitats del sector tecnològic. L’objectiu és compartir experiències, bones pràctiques, propostes de futur i projectes que posaran de manifest que les eines i recursos digitals contribueixen a millorar la societat fent-la més inclusiva i intel·ligent.


Enguany, els assistents han conegut diferents projectes innovadors, com el Laboratori de Ciutadania Digital, impulsat pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Publica, amb la participació de la Fundació i2CAT; o el procés participatiu per a la redefinició de la Xarxa Òmnia, entre d’altres. Un dels elements més valorats de la jornada ha estat el networking, un espai d’intercanvi d’opinions i experiències entre les entitats presents a la jornada.


Els Punt TIC són espais de referència al seu territori, faciliten l’accés a la tecnologia, promouen un ús responsable de les TIC i apoderen la ciutadania, les empreses i les entitats com a agents actius de la societat digital. La Xarxa està formada per més de 500 membres, entre els quals hi ha telecentres de teletreball, punts Òmnia, biblioteques, centres cívics, escoles i espais de fabricació digital.


La carta de drets i responsabilitats de la ciutadania de Catalunya en l’era digital


La Generalitat de Catalunya està impulsant la redacció d’una carta de drets i responsabilitats de la ciutadania en l’era digital, un projecte d’innovació social, obert a la ciutadania i en construcció permanent.


Durant la jornada els assistents han participat en un taller per contribuir a la redacció de la carta, a partir d’una primera versió realitzada per un grup de persones expertes coordinades per la Direcció General de Societat Digital i que es farà pública properament.