Actualizado el 18/06/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
 1. Portada
 2. >
 3. TecnonewsCat
 4. >
 5. L'Espai Emprèn de la UPC inicia l'activitat amb 16 projectes de negoci

L'Espai Emprèn de la UPC inicia l'activitat amb 16 projectes de negoci

Escrito por Agencias Externas el 04/02/2020 a las 21:53:49
916

El rector de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), Francesc Torres; el regidor d'Universitats de l'Ajuntament de Castelldefels, Jordi Vendrell, i el delegat del rector al Campus del Baix Llobregat, Jose Manuel Yufera, han estat els encarregats d’inaugurar el divendres 24 de gener, el quart dels Espais Emprèn UPC, ubicat a l’edifici RDIT (carrer Esteve Terrades, 1), dins del Parc UPC a Castelldefels. Durant la inauguració d'aquest espai, el rector ha destacat el valor que tenen aquest tipus d'espais, que actuen com a catalitzadors de diversos programes de la UPC per crear projectes innovadors, que responen a les necessitats del territori i que es desenvolupen impulsant l'emprenedoria alhora que la formació i la transferència de tecnologia.


Els espais Emprèn UPC són incubadores de projectes empresarials de base tecnològica en fase inicial impulsats per membres de la comunitat universitària. En aquestes instal·lacions la UPC dóna suport al talent emprenedor d’estudiants, titulats i personal docent i investigador en el desenvolupament de la seva idea de negoci. El nou Espai Emprèn del Campus del Baix Llobregat ocupa 100 metres quadrats a la planta baixa de l'edifici RDIT, una ubicació pensada per facilitar el contacte i el networking amb les institucions i empreses de base tecnològica que s’ubiquen al mateix edifici, com ara l’ESA BIC, incubadora de l’Agència Espacial Europea (ESA). L’espai compta amb una sala diàfana amb capacitat per a 25 persones i amb una sala de reunions, disponibles durant tot l’any.


L'Espai Emprèn UPC ofereix als emprenedors un període de sis mesos d’acceleració de la seva iniciativa de negoci, amb un itinerari formatiu i sessions de mentoria a càrrec de professorat de la UPC i d’experts del sector empresarial. L’objectiu és treballar les estratègies empresarials i competències necessàries per garantir l’èxit del negoci, com ara el prototipatge, la direcció estratègica, el màrqueting i la comunicació, el pla comercial, així com aspectes legals i financers, i les presentacions (pitch) a possibles inversors.


16 projectes en marxa


A l’Espai Emprèn UPC del Campus del Baix Llobregat hi treballen ja 28 estudiants en 16 projectes de diferents àmbits −especialment vinculats amb els sectors de les telecomunicacions, l’aeroespacial i l’agroalimentari−, alguns d’ells en una fase molt avançada de desenvolupament. Alguns exemples són aquests:

 

 

 • FANTOM MOTORCYCLES: Creació de la primera moto de trial amb motor horitzontal, que permet fer aquesta modalitat accessible per a tothom.
 • IMMERSIA: Una nova generació d’ulleres que combina la realitat virtual i la realitat augmentada de manera que es puguin compartir experiències des de diverses localitzacions en contextos laborals, mèdics i d’oci virtuals. Un dispositiu i un sistema operatiu que aspira a revolucionar lamanera de relacionar-nos.
 • NUTRI+ APP: Nova aplicació que permet obtenir la informació nutricional de la compra realitzada i que fomenta els hàbits saludables.
 • UCOS: Entorn universal que permet integrar i centralitzar els diferents sistemes de control dels edificis públics, com aeroports, hospitals i edificis governamentals.
 • UMOVE: Aplicació per compartir transport privat entre estudiants a diferents campus universitaris.
 • YOUR BARREL: Plataforma digital que permet a esportistes connectar amb fotògrafs per trobar les seves millors fotografies i fer cerques per esdeveniment, fotògraf o lloc. La plataforma, accessibe a yourbarrel.net, ja compta amb fotografies realitzades en més de 15 esdeveniments esportius vinculats al Crossfit, el ciclisme
 • En prototip es troba ja un esterilitzador d'eines per  fer experiments 'in vitro' per inducció de manera ràpida, mentre que com a idees incipients s'inclou un sistema per detectar deixalla espacial.


Impuls a 80 idees de negoci


L’Espai Emprèn UPC de Catselldefels s'ha sumat als ja existents a Barcelona, Terrassa i Vilanova i la Geltrú, on fins ara s’ha donat suport a 95 projectes empresarials i d’on han sorgit 25 empreses, amb la participació de 240 estudiants i persones titulades. Properament, es preveu endegar-ne un altre al Campus Diagonal-Besòs. La inauguració de l’espai ha coincidit amb la primera edició de l’Innovation Day, una iniciativa de la UPC concebuda com a espai de trobada del món acadèmic, l’empresa, l’administració, start-up i spin-off de la UPC, així com entitats i agents de coneixement que lideren projectes i iniciatives innovadores en l’àmbit tecnològic.