Actualizado el 11/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. L'AENTEG organitza tres webinars per parlar d'ecommerce a Girona

L'AENTEG organitza tres webinars per parlar d'ecommerce a Girona

Escrito por Agencias Externas el 02/06/2020 a las 08:12:52
1011

L’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG) ha rebut l’encàrrec de l’Ajuntament de Girona, d’impartir una sèrie de formacions en línia (webinars) dirigits als comerciants, botiguers i restauradors de la ciutat de Girona, per tal de donar-los a conèixer què és el que necessiten per dur el seu negoci a Internet, quines són les eines de les quals disposen, els requeriments que han de complir, i les millors estratègies per fer-ho.

 

No és cap notícia que la situació derivada del confinament per la COVID-19 i l’aturada de l’economia que aquest ha dut aparellada, han suposat un greu fre a les activitats comercials i de restauració.

 

Si abans ja era important tenir presència a Internet, el curs dels esdeveniments ens ha demostrat que és imprescindible, i no només de manera temporal; si la xarxa ja movia un important volum de tràfic comercial, moltes persones que abans no compraven per aquesta via, amb el confinament ho han començat a fer, els ha agradat, i s’hi han acostumat, prometent amb això una perllongació indefinida en el temps d’aquesta manera de comprar, que ha arribat per a quedar-se, i que el confinament només ha fet que accelerar-ne l’adopció.

 

Si els comerços locals no busquen seduir el públic internauta, aquest marxarà irremeiablement cap als grans centres comercials en línia de les grans multinacionals internacionals, el que suposarà un cop molt dur, tant per al comerç que no tingui presència a la xarxa, com per a tot el teixit del petit comerç local.

 

Al mateix temps, les necessitats que una botiga física té per disposar de presència a Internet, i la manera de fer-ho, difereixen de les que pot tenir un bar o un restaurant, i cal aprofundir en aquestes, explicant-les.

 

Tres formacions en dues setmanes

 

És per tots aquests motius que les formacions que impartirà l’AENTEG (i que podran ser seguides en obert pel canal de YouTube de l’associació) tractaran, en primer lloc, de l’ecommerce per al sector de la restauració, explicant solucions com la carta o menú digital, o bé les comandes de menjar per emportar en línia a través d’una aplicació mòbil (app o apli), ja que més enllà de serveis com Uber Eats o Glovo, hi ha vida per al petit comerç (i més marge comercial).

 

Aquesta sessió tindrà lloc el dijous 28 de maig entre les 10 i les 11 hores del matí.

 

Al dia següent, divendres dia 29, tindrà lloc una sessió molt semblant però dirigida al comerç local, a les petites botigues que venen tant el producte propi com el d’altri, però donant-li sempre un enfocament local. Temes com la logística i tota la gestió que porten aparellats els enviaments dels productes als domicilis dels clients, com donar a conèixer la botiga en línia, o els mitjans de pagament, seran tractats en aquesta sessió, que es realitzarà des de les 11:00 fins a les 12:00 del matí, també en directe pel canal de YouTube de l’AENTEG.

 

Finalment, el divendres 5 de juny, per la mateixa via i en horari d’11 a 12, parlarem de les xarxes socials com a eina de marketing, atenció al client, i com a via per donar a conèixer el nostre comerç electrònic.

 

Totes aquestes activitats, realitzades de manera virtual a través de YouTube, seran d’accés lliure i gratuït a tothom, i especialment recomanades per als comerciants, botiguers i empresaris de Girona.