Actualizado el 26/03/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Internet Segura porta la ciberseguretat al Festival de la Infància 2022

Internet Segura porta la ciberseguretat al Festival de la Infància 2022

Escrito por Agencias Externas el 10/01/2023 a las 17:00:54
1189

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, a través d’Internet Segura, serà present al Festival de la Infància de Barcelona, que se celebrarà al recinte firal de Montjuïc entre el 27 i el 31 de desembre de 2022. La cita lúdica i familiar per excel·lència de les festes nadalenques a la capital catalana tindrà un espai dedicat a la seguretat a Internet per a un públic infantil, a través del Programa Internet Segura.


El lema de l’edició de 2022 de l’estand d’Internet Segura és ‘Fans dels cibertrucs. Una Internet segura, pràctica i divertida’: segura perquè és indispensable protegir-se dels riscos que molt sovint ens podem trobar a la xarxa, especialment entre els més petits; pràctica perquè és a través de l’experimentació i del contacte directe que es pot assolir una capacitació plena en matèria digital i divertida perquè és la nostra voluntat que l’empoderament digital formi part d’un aprenentatge engrescador.


A l’estand hi haurà dues zones diferenciades:

 

  • Una zona per a nenes i nens d’entre 7 i 11 anys per descobrir els cibertrucs. En aquest espai, les nenes i els nens podran crear una contrasenya robusta, seran capaços de diferenciar una foto real d’una de fictícia, aprendran a controlar les dades que es donen a Internet o sabran com evitar els enganys digitals. Tot plegat amb l’objectiu d’enfortir l’empoderament en una societat cada vegada més digital.
  • Una zona per a nenes i nens de fins a 6 anys. Consta d’un espai per muntar trencaclosques gegants, per pintar un mural amb elements tecnològics i per acolorir els robots STEAM d’Internet Segura. 


A més a més, pares i mares podran rebran material  divulgatiu perquè fils i filles interactuïn amb seguretat a Internet, i també podran demanar assessorament en l’ús de dispositius digitals.


Internet Segura: un programa transversal


El Programa Internet Segura de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya és un projecte de conscienciació i sensibilització en el marc de la Comissió de Coordinació Interdepartamental del Programa. Aquesta comissió està formada per representants d’entitats i departaments governamentals que, de manera directa o indirecte, tenen relació i competència en matèria de tecnologies: Agència de Ciberseguretat, mitjans de comunicació, unitats policials, drets socials i famílies, educació, salut i empresa.


El programa s’alinea amb els objectius que marca l’estratègia ‘Per a una Internet millor per a nens i nenes’ de la Comissió Europea. Nens i nenes, joves i adolescents són el marc de referència a l’hora d’aplicar bons hàbits a l’hora de navegar per Internet i utilitzar tot tipus de dispositius digitals. El punt final és assolir una generació digitalment protegida, conscient de quins són els drets i quins són els deures en el marc d’assolir una societat digital madura, i en la qual la bretxa entre homes i dones es vagi escurçant.  


En aquest sentit, el govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar el juny de 2020 el Pla DonaTIC, que té com a objectiu prioritari visibilitzar la dona en un sector professional tradicionalment molt masculinitzat. Segons el darrer Baròmetre del sector tecnològic, amb dades de 2021, a Catalunya, on el sector TIC ocupa el 3,1% de la població catalana treballadora, les dones representen únicament el 6% de les posicions tècnics i especialitzades. Iniciatives com ara els Premis DonaTIC, el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència o el Dia de les Nenes en les TIC pretenen, d’una banda, posar en valor la feina de les dones en aquest àmbit, i d’una altra banda, oferir models i experiències a nenes i joves perquè desenvolupin els seus estudis en les matèries STEAM (Science-Technology-Engineering-Arts-Maths).